Navigáció: Kezdőlap / Sport / Hihetetlen hazai fordítás a találkozó hajrájában

Hihetetlen hazai fordítás a találkozó hajrájában

Budai Barna-Loránd, valamint Răzvan Dan legénysége az őszi idény utolsó hazai környezetben lejátszott mérkőzésén a csoport sereghajtóját, az eddig mindössze négy pontot gyűjtő Medgyesi Gaz Metan II gárdáját fogadta. Az összecsapás nem pusztán azért ígérkezett könnyednek, mert a medgyesiek az utolsó helyet foglalják el a rangsorban, hanem abból kifolyólag is, hogy Dumitru Solomon gárdája több mint fiatal… Ugyanis a „gázasok” játékoskeretében a „legidősebb” labdarúgó mindössze 21 esztendős, a legfiatalabb pedig csupán 15! Mindezekre való tekintettel a hazai pályán főként a megszerzett pontok szempontjából jó teljesítő Avântulra úgynevezett kötelező, papírformának megfelelő győzelem várt…

Azonban meglepetés! Az első félidő a szászrégeniek szempontjából nagyon halványra, sőt, kiábrándítóra sikeredett! Ezzel szemben a medgyesi tinédzserek lazán, bátran és ugyanakkor elismerésre méltóan futballoztak. Tették ezt olyannyira, hogy a nagy gólhelyzetek aránya 3:1 volt a javukra. Az Avântul viszonylag könnyedén uralta a játékteret, ám támadásai nemigen jelentettek veszélyt az ellenfél kapujára. A 3. percben Feketics próbálkozott lövéssel, ám a marosvásárhelyi középpályás kísérlete 3-4 méterrel elkerülte a jobb kapufát. A vendégek első helyzetét a 8. percben jegyezhettük: Bîrza gyors ütemben lódult meg a jobb szélen, azonban a beadása nem talált senkit a szászrégeni kapu előterében. A 15. percben ismételten a medgyesiek veszélyeztettek, ám Sîncelean 20 méteres lövését a fiatal Vlasa magabiztosan védte. Miután két perccel később Stavilă kecsegtető szögből jócskán fölé emelt, a 18. percben a vendégek megszerezték a vezetést: ekkor Mateş zavartalanul betört a házigazdák büntetőterületére, s mintegy 10-11 méterről könnyedén továbbított a régeniek kapujába (0-1). Említésre méltó, hogy a játék képe alapján a medgyesiek vezető gólja korántsem minősíthető meglepetésnek. A 33. percben lejegyezhettük az Avântul legnagyobb első félidőbeli gólhelyzetét: ekkor Sîplăcan távoli lövését a vendégek kapusának komoly erőfeszítéssel, valamint a szerencsének is köszönhetően közvetlenül a gólvonal előtt sikerült hárítania. Két perccel később azonban a vendégek nagyon közel álltak az előnyük megduplázásához: ekkor Iorga könnyedén jutott túl a házi-gazdák álmodozó védelmén, ám 6-7 méterről küldött lövését Vlasa lábbal, óriási bravúrral hárította! A 39. percben Doda távoli lövését a hazaiak hálóőre igencsak körülményesen tolta szögletre. A 45. percben Murar jó pozícióból, erőtlenül lőtt kapura, majd az első felvonás hosszabbításainak utolsó másodperceiben az Avântul szabadrúgáshoz jutott, amit Sîplăcan 17 méterről látványosan lőtt a kapu bal felső sarkába (1-1).

Miután a szászrégeniek épp bőrrel megúszták az első felvonás történéseit, a szünet után eléggé határozottan kezdtek: a 48. percben mintegy 10 méterről Truţa fejelhetett kapura, ám Gîrnod résen volt. Az 54. percben Feketics ígéretes szögből jócskán fölé lőtt, majd négy perccel később Bogăţan tette ugyanezt. Miközben az Avântul szinte folyamatosan támadott, a medgyesi ifikorú gárda állandóanl védekezett, s csupán elvétve lépte át a középpályát, ennek ellenére, a 68. percben sikerült újra átvennie a vezetést: ekkor a büntetőterület közepéből Sîncelean a kapu bal alsó sarkába küldte a labdát (1-2). Öt perc elteltével Avram, egyedül a kapussal, képtelen volt túljárni a remekül kimozduló Vlasa eszén, aki újból kivételes és hatékony reflexszel lépett közbe! A 77. percben ismételten hatalmas Gaz Metan- gólhelyzetnek lehettünk szemtanúi: ekkor egy hosszan tartó ellentámadást követően Sîncelean a tizenhatos vonaláról, szemben az üres kapuval, jóval fölé emelt! Noha a mérkőzés végén a páyaválasztók szinte állandó nyomást gyakoroltak Gîrnod kapujára, nagyon úgy tűnt, hogy egy teljesen váratlan, ám ugyanakkor szégyenteljes vereséget könyvelhetnek el. Azonban az összecsapás hajrájában bekövetkezett a csoda: a temesvári sípmester négy perc hosszabbítást mutatott fel – „legalább van még van egy kis idő az egyenlítésre”, mondták néhányan halkan a lelátón… s mint kiderült, nem csak arra volt elegendő. A 90 +1. percben Sîplăcan hajszálpontosan ívelt a bal oldalról, a labdát Truţa fejére varázsolta, a régeniek lelkes csapatkapitánya pedig hat méterről a léc alá „bólintott” (2-2)! Ezt követően, szárnyra kapva a találkozó 90+4. percében – gyakorlatilag az utolsó másodpercekben – a szászrégenieknek sikerült itthon tartaniuk mindhárom bajnoki pontot: ekkor Feketics határozottan tört be a vendégek büntetőterületére, s mintegy 11 méternyiről higgadtan lőtt a vendégek hálójába (3-2)! Feketics Norbert ismételten megvillant tehát, bizonyítva vitathatatlan tehetségét, s ezzel ugyanakkor elhallgattatva olyan személyeket, akik folyamatosan bírálták, adva a „nagy szakértőt”, miközben a Norbert tízévesen elsajátított focitudásával sem rendelkeznek…

Ami a mérkőzést összességében illeti, noha az Avântul szenzációs és már nem remélt győzelmet aratott, a siker igencsak nyögvenyelősnek és dicstelennek könyvelendő el.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 14. forduló: Szászrégeni Avântul – Medgyesi Gaz Metan II 3-2 (1-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, hűvős időjárás, mintegy 150 néző. Vezette: Aurel Vărzan (Temesvár) – középen, Ioan Humiţa (Örményes), Alexandru Ilie (Boksabánya) – partjelzők. Ellenőr: Petrişor Chiriţescu (Brassó), Vasile Mărginean (Gyulafehérvár).

Gólszerzők: I. Sîplăcan (45+2.), F. Truţa (90+1.), Feketics N. (90+ 4.), illetve M. Mateş (18.)., L. Sîncelean (68.).

Szászrégeni Avântul: Vlasa – Bogăţan, Pop, Sîplăcan – Truţa, Ad. Luca, A. Moldovan, Chirilă (46. Horvath), Feketics, Murar – Stavilă (46.A. Pavel).

Medgyesi Gaz Metan II: Gîrnod – Capră, Băcilă, Bîrza, Avram, Doda, Cioban, Costea (90 +1. Mîndrean), Iorga, Sîncelean, Mateş.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére