Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Még az idén elkészül az autópálya Nyárádtő és Radnót között

Még az idén elkészül az autópálya Nyárádtő és Radnót között

Még az idén elkészül a Nyárádtő (Ungheni) és Radnót (Iernut) közti, összesen 13,7 kilométeres két sztrádaszakasz, mondta kedden Lucian Şova szállításügyi miniszter, miután ellenőrző látogatást tett az Aranyosgyéres – Marosugra – Marosvásárhely közti 1-es és 2-es szakasz munkálatainál.

A miniszter úgy nyilatkozott, noha a december elsejei nemzeti ünnepre nem is adják át az autópályának ezt a két szakaszát a kötelező formaságok elhúzódása miatt, még ebben az évben beindul a közlekedés a sztrádán.

Lucian Şova értékelte azt az erőfeszítést, amelyet a nehézségek ellenére tesz a kivitelező olasz cég, az Astaldi annak érdekében, hogy a két szakasz időben kész legyen.

Az Aranyosgyéres – Marosvásárhely autópálya négy szakaszból áll: az első, 10,1 kilométeres szakasz Nyárádtőt Marosugrával köti össze, és csaknem teljesen kész van; a második, 3,6 kilométer hosszú szakasz Marosugra és Radnót között halad, ez is teljes egészében elkészült már; a harmadik, Radnót és Maroskece közti 17,9 kilométeres rész 57,8%-ban készült el, a negyedik, Maroskece és Aranyosgyéres közti 15,6 km-es szakasz pedig 18,3%-ban van meg.

Agerpres

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére