Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / A romániai magyar állampolgárok nem hibáztathatók azért, mert az RMDSZ a kormány cinkosaként jár el

A romániai magyar állampolgárok nem hibáztathatók azért, mert az RMDSZ a kormány cinkosaként jár el

A Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöke szerint az RMDSZ a PSD-ALDE-kormány cinkosaként jár el, amivel a romániai magyar kisebbség “mélységesen elégedetlen”.

A B1 Televíziónak nyilatkozó Ludovic Orban rámutatott, jelenleg a Szociáldemokrata Párt (PSD), a Liberálisok és Demokraták Szövetsége (ALDE) és az RMDSZ alkotja a többséget a parlamentben, övék a szavazatok több mint 63 százaléka. A szenátusban a PSD-nek egymagában is megvan a többsége, ezért az ALDE-t vezető Călin Popescu-Tăriceanu felsőházi elnök a nagyobbik kormánypárt “foglya”, mert a szociáldemokraták bármikor kezdeményezhetik a leváltását.

“Az RMDSZ álláspontja azonban számomra érthetetlen. Azok, akik az RMDSZ-re szavaztak, vagyis a romániai magyar kisebbség tagjai, mélységesen elégedetlenek. (…) Szerintem e tekintetben szerepe van a Liviu Dragnea és Orbán Viktor magyar miniszterelnök közötti különleges viszonynak is. (…) A romániai magyar állampolgárok nem hibáztathatók azért, mert az RMDSZ a kormány cinkosaként jár el. Az RMDSZ-nek politikai meggyőződése alapján, az Európai Néppárthoz való tartozás szellemében, de főleg szavazói akaratának figyelembe vételével kell cselekednie” – vélekedett a műsorban a liberális pártelnök.

[Agerpres]

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére