Navigáció: Kezdőlap / Események / Kemény János műkedvelő színjátszók X. szászrégeni találkozója

Kemény János műkedvelő színjátszók X. szászrégeni találkozója

December 8-án, szombaton

– a Humana Regun Egyesület és az szászrégeni Művelődési ház szervezésében – zajlott a Kemény János műkedvelő színjátszók X. szászrégeni találkozója. A rendezvényen hat csoport vett részt Marosvásárhelyről, Erdőszentgyörgyről és Szászrégenből. A találkozó elején fotókiállításra került sor Szeretjük a színpadot címmel.

A szászrégeniek nyitottak

Változatos volt a program, hiszen volt mesejáték, bohózat, gyermektragédia, musical és dráma is.

Elsőként az Eugen Nicoară művelődési ház Csim-Bumm ifjúsági színjátszó csoportja lépett fel a Mátyás király lopni megy című népmesével. A csoport „legkisebbje”, Mester Zsolt a baka szerepéért elnyerte az erdőszentgyörgyi Színpad találkozó Legjobb előadó díját, melyet Szászrégenben vehetett át.

A szászrégeni Lucian Blaga Szakközépiskola Fantázia csoportja Frank Wedekind A tavasz ébredése című gyermektragédiáját adta elő. A darabot Sükösd Levente tanár, a csoport vezetője rendezte.

Az Eugen Nicoară művelődési ház Mini Csim-Bumm gyermekszínjátszó csoportja két Boborján bohózatot adott elő. Akiknek tapsolhattunk: Mester Zsolt és Mester Balázs.

Magas a színvonal az erdőszentgyörgyieknél

Az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Színkör Gyújtogatók csoportja Djata című drámáját – Dragomán György A fehér király című regénye alapján – írta és rendezte Móczár Bence. A szövegkönyvet Móczár Bence írta a csoport számára. Csoportvezetők Tarr Kinga és Kovrig Magdolna. A középiskolásokból álló csoport tagjai már évek óta tagjai a színjátszó körnek. Bár más-más város iskoláiba járnak, igyekeznek az iskolai program mellett a színjátszó körben is helytállni. Láthattuk, hogy nemcsak szóbeszéd, hanem valóban úgy is van.

Sikeres Kamaszok-előadás 

Nagy tapsot kapott a marosvásárhelyi Kamaszok ifjúsági színtársulat a Botladozva, avagy Kamaszélet dalban című zenés előadásért. Rendezte Kinda Szilárd színművész , zenepedagógus Szakács Zoltán, a társulat vezetője Kozsik József színművész.

Búcsú csoporttagoktól

Az Eugen Nicoară művelődési ház keretében működő Népszínház Kemény János Társulatának ifjúsági csoportja az Isten a metrón című drámát adta elő, melynek szövegkönyvét Frenyó Anna írta Gilbert Le Mouel regénye alapján. A darab rendezője Fábián András.

Az előadás végén a csoporttagok és a vezető elbúcsúztak öt XII. osztályos társuktól, akik szabadidejüket ezentúl az érettségire és az egyetemi felvételire való felkészülésre szánják. Ezúton is köszönjük Kalabér Kinga, Barta Henrietta, Păcurar Andreea, Dobai Szilárd és Portik Zsolt munkáját és hozzáállását.

A csoportok emléklapokat és emléktárgyakat kaptak.

Tamás Ibolyára emlékeztünk

A találkozó egy szomorú pillanattal zárult. A jelenlevők megemlékeztek Tamás Ibolyáról, aki több éven át volt a Népszínház Kemény János Társulatának tagja és vezetője, a Csim-Bumm gyermekszínjátszó csoport Ibi nénije, a Kerekerdő néptánccsoport vezetője, a Humana Regun Egyesület egyik alapító tagja és a Kemény János műkedvelő színjátszó találkozó egyik megálmodója.

A X. találkozó közös vacsorával zárult.

Fábián András Gy. 

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére