Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Robbanásveszélyes tűzoltás

Robbanásveszélyes tűzoltás

Szombaton 14 órakor Szászrégenben

a Kárpát/Carpaţi utcába egy ipari egységhez riasztották a szászrégeni tűzoltóegységet. Közel négyórás oltás nyomán sikerült megfékezni a tűz továbbterjedését, de így is ezer négyzetméter vált a lángok martalékává, és megsemmisült a háztartási eszközöket gyártó csarnok teljes tetőzete.

Az oltáshoz elsőként a szászrégeni tűzoltóalakulat mentőegységei érkeztek négy tűzoltóautóval, egy létráskocsival és egy SMURD mentőautóval. A hozzávetőleg 1000 négyzetméteren lángoló épület tetőzetének oltásához erősítésként érkezett a marosvásárhelyi tűzoltóalakulat két tűzoltóautóval, valamint a dédai és magyarói önkéntes alakulatok, illetve a Kastamonu sürgősségi magánszolgálat.

Amint Virag Cristian, a Maros Megyei Vészhelyzeti Felügyelőség szóvivője tájékoztatott, rendkívül nehéz beavatkozás volt, mindvégig fennállt a robbanásveszély, de a tűzoltók megakadályozták, hogy a tűz továbbterjedjen abba a helyiségbe, ahol robbanásveszélyes vegyi anyagokat és készülékeket tároltak.Végül sikerült kimenteni a 14 szén-dioxid-, egy nitrogén-, öt oxiacetilén-, 17 argon- és 28 oxigénpalackot. A tüzet 18 óra körül sikerült megfékezni, az oltásba három tisztet és negyven altisztet vetettek be.

A lángokban 1000 négyzetméter felület semmisült meg az épület első szintjén, ezenkívül a rozsdamentes acélból készülő háztartási eszközöket gyártó csarnok teljes tetőzete leégett.

Szer Pálosy Piroska 

Népújság

ISU fotó

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére