Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Gyógyulófélben a lövöldözés áldozata

Gyógyulófélben a lövöldözés áldozata

Mentőhelikopter szállította Marosvásárhelyre

Hétfőn Marosvásárhelyre szállították a kolozsvári idegsebészeten műtött magyarói Lovász Hajnalt, akit autós üldözés közben talált el egy golyó február 8-án Magyarón. Az orvosok szerint a mesterséges kómából szombaton felébresztett beteg javulófélben van, ezért vált lehetővé a mentőhelikopteres szállítása. Amint megtudtuk, felébresztése után kommunikált, a kezét tudja mozgatni, és remélhetőleg maradandó károsodás nélkül fog felépülni.

Az 59 éves áldozatot életveszélyes sérülésekkel szállították Kolozsvárra február 8-án, ahol sebészeti beavatkozással eltávolították a nyakcsigolyába fúródott golyót, és azóta mesterséges kómában tartották. Február 8-án, pénteken este 8 óra körül a szászrégeni rendőrség közúti rutinellenőrzése során egy személygépkocsi vezetője nem állt meg a jelzésre, hanem menekülőre fogta Marosvécs irányába, és a Szászrégen – Idecs – Holtmaros – Magyaró útszakaszon hozzávetőleg 15–20 km-en üldözték Magyaróig, ahol fegyverhasználatra került sor. A marosvécsi rendőrőrs egyik munkatársának pisztolyából a lövedék az autó helyett a lakásától harmincméternyire lévő nő fejtájékát találta el. A golyó a jobb füle tövénél oldalt hatolt be, a fülcimpáját és fülbevalóját is leszakította, majd a nyakcsigolyába fúródott, ezért kellett a kolozsvári idegsebészetre szállítani, ahol megműtötték, és szombatig mesterséges kómában tartották.

Február 11-én a Szászrégeni Bíróság Melletti Ügyészség elrendelte annak a 20 éves ratosnyai fiatalembernek a 24 órára való őrizetbevételét – kettős bűncselekmény elkövetésének vádjával –, aki nem állt meg a rendőrök jelzésére, február 12-én pedig az ügyészség hatósági felügyeletet és harmincnapos lakhelyelhagyási tilalmat rendelt el.

Szer Pálosy Piroska    

Népújság

 

 

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére