Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / KÖZLEMÉNY – A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek

KÖZLEMÉNY – A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek

KÖZLEMÉNY – A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek

Magyarellenes úszítás, gyűlöletkeltés és felbújtás vádjával bűnügyi panaszt emelt Dan Tanasă és a közösségi médiában vele együttműködő Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fóruma ellen a Magyar Polgári Párt (MPP). A beadványt Mezei János elnök nyújtotta be kedden a gyergyószentmiklósi ügyészségen, ahol 73/P/2019-es számmal iktatták a dokumentumot.
A beadvány rámutat: Dan Tanasă 11 éve műveli a magyarok elleni uszítást, e célból hozta létre a blogját, ahol azóta tesz közzé szövegeket, amikben torzítva, félremagyarázva „tudósít” magyar témákról, az általa indított perekről, és ahol minden bejegyzés után ömlöttek a gyalázkodó, fenyegető hozzászólások. Ezen 2018. nyarán változtatott, miután a Országos Diszkriminációellenes Tanács megbüntette, többek közt azért, mert a hozzászólásokat nem moderálta. Azóta az azonnali hozzászólás lehetőségét letiltotta a blogján és a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumával együttműködve tevékenykedik úgy, hogy ő megírja szövegeit, közzéteszi a blogján, onnan átveszi a civil fórum a saját Facebook-oldalára, és a hozzászólások ott zajlanak, tartalmuk viszont mitsem változott. Ezért a Magyar Polgári Párt panasza Dan Tanasă, illetve a Kovászna, Hargita és Maros Megyei Románok Civil Fórumának a közösségi médiában folytatott tevékenysége ellen lett megfogalmazva.
A beadvánnyal a Magyar Polgári Párt azt kívánja elérni, hogy az illetékes román hatóságok akadályozzák meg Dan Tanasă, illetve az említett civil fórum úszító, gyűlöletkeltő és felbújtó tevékenységét, a vétkeseket vonják felelősségre. Az MPP célja többek között nem más, mint hogy tisztességes és méltó megbecsülést vívjon ki a romániai magyar közösség számára. Ennek része a románokkal való békés együttélés. A bepanaszoltak épp ez ellen cselekednek, ezt akadályozzák.

„Betelt a pohár. A Magyar Polgári Párt megálljt int a gyűlöletkeltésnek. A bünügyi panasz elindításával »levertük a cöveket«, tovább nem hátrálunk az ügyben. Nem nézhetjük tétlenül a nemzetünk elleni úszítást, nem hagyhatjuk, hogy tovább mérgesedjen az etnikai feszültség. Mi a békés együttélés ügyét tűztük zászlónkra. Székelynek születtünk, székelyekként kívánunk élni, és szülőföldünkön békés székely jövőt szeretnénk biztosítani gyermekeinknek. Nincs helyük tehát közösségünkben az etnikai feszültségeket keltő »Tanasăknak«” – fogalmazott a bűnügyi panasz beiktatása utáni sajtótájékoztatóján Mezei János. Az elnök bejelentette, a Magyar Polgári Párt aláírásgyűjtésbe kezd, lehetőséget biztosítva mindenkinek, hogy támogassák az MPP által benyújtott panaszt.

Gyergyószentmiklós, 2019. február 5.

MPP

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére