Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek könnyedén kipipálták a kötelező győzelmet

A szászrégeniek könnyedén kipipálták a kötelező győzelmet

A labdarúgó harmadvonal 26. játéknapján a házigazda szászrégeniek a csoport sereghajtóját, a Radnóti CS csapatát fogadták. Az úgynevezett Maros megyei rangadót az Avântul különösebb erőfeszítés nélkül nyerte meg, miután játékosainak az első játékrészben mindössze félóra alatt három alkalommal is sikerült bevenniük Oltean kapuját.

A mérkőzés első említésre méltó mozzanata az 5. percben a vendégek nevéhez fűződött: ekkor Şuteu 19 méteres lövése jócskán fölé ment. További két perc elteltével azonban már a hazaiak kerültek főszerepbe, és meg is szerezték a vezetést: Bujor pontos passzal találta meg Stavilát a bal oldalon, aki zavartalanul lőhetett kapura mintegy 8 méterről, erős rúgását nem tudta védeni Oltean (1-0). A 10. percben Stavilă duplázott, ezzel kétgólosra nőtt Răzvan Dan legénységének előnye: a csatár szembekerült a vendégek hálóőrével, és pár méterről nem hibázott (2-0). A szászrégeniek támadás- és gólhelyzetsorozata tovább folytatódott: a 14., 24.,valamint a 28. percben Bujor hihetetlen helyzeteket puskázott el. Előbb szabadrúgásból lőtt kevéssel fölé, majd két szituációban, valósággal gúnyt űzve a labdarúgás fogalmából, naggyá tette Oltean kapuvédőt. Ezt követően azonban jóvátette hibáit: a 38. percben tisztára játszotta magát, és mintegy 9-10 méterről higgadtan a hálóba lőtt (3-0). Ezzel a győztes csapat kiléte gyakorlatilag eldőlt… A túloldalon a radnótiak ritka, ám eléggé jól összekötött támadásokat vezettek. Egy ilyen alkalommal, a 23. percben lefaraghattak volna hátrányukból, de Şuteu 17 méteres, jól eltalált lövését a fiatal Vlasa a felső léc alól bravúrosan hárította.

A második félidő Avântul-gólhelyzettel kezdődött: a 47. percben Stavilă kecsegtető pozícióból erőtlenül lőtt kapura. Ezt követően Bujor újabb kitűnő gólhelyzeteket hagyott ki (57., 65.). Ennek a játékrésznek a túlnyomó részében a házigazdák játékán meglátszott az összpontosítás hiánya. Ha a megynyugtató előny tudatában az eredményre való „ráülés” talán érthető is, a csapat hozzáállása a találkozóhoz teljességgel elfogadhatatlan és elítélendő. Néhány alkalommal Răzvan Dan tanítványai még edzőmérkőzésként sem kezelték az összecsapást, legfeljebb egy hétköznapi edzésként fogták fel. Ezt kihasználva, a vendégek egyre többet támadtak, Şuteu és Keramidas is gólt szerezhetett volna, ám Vlasa mindkét helyzetben magabiztosan hárított. S hogy mindennek teteje is legyen, a mérkőzés végéhez közeledve a hazaiak – Covaciu (68.) és Stavilă (69., 76) révén – újabb óriási, kihagyhatatlannak tűnő gólhelyzeteket puskáztak el. Ezzel a könnyed győzelemmel a szászrégeni együttes zsinórban a harmadik sikerét könyvelhette el, ezzel megőrizve, egyben megerősítve pozícióját a középmezőnyben. Ami a radnótiakat illeti: nagyon fiatal gárdájuk csupán hatalmas jóindulattal nevezhető 3. ligás szintű alakulatnak.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 26. forduló: Szászrégeni Avântul – Radnóti CS 3-0 (3-0)
Szászrégen, Avântul-pálya, borús, szeles időjárás, mintegy 400 néző. Vezette: Dumitru Mormeci (Brassó) – Récsendy Hunor (Sepsiszentgyörgy), Biró Barna (Csernáton). Ellenőr: Ion China (Nagybánya), Marian Bordean (Nagyszeben).
Gólszerzők: B. Stavilă (7., 10.) , V. Bujor ( 38.).
Avântul: Vlasa – Bugnar (46. Potor), Merdariu, F. Pop (82. Horvath), Ad. Luca, Truţa, Covaciu, Chirilă (66. Baki N.), Murar ( 63. Bogăţan), Bujor, Stavilă.
Radnót: Oltean – Ad. Pop, Circa, Bălaş, Gliz, Angyal, Ghirca (80. Bartos), Kovács (70. Necula), Szilágyi, Keramidas, Şuteu.
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére