Navigáció: Kezdőlap / Sport / Döntetlen Szászrégenben

Döntetlen Szászrégenben

Újabb döntetlent ért el a Szászrégeni Avântul a labdarúgó 3. liga V. csoportjában. Öt forduló alatt ez már a harmadik egál, ráadásul hazai pályán, egy újonc, a Sellemberki Viitorul ellen. Igaz, az ellenfél eddig nem igazán úgy szerepel, ahogyan az egy újonchoz „illik”, hiszen veretlenül a rangsor 4. helyén áll…

Az első félidő rendkívül vérszegényre sikeredett. Noha derekasan küzdöttek a felek, a csata többnyire a középpálya tájékán zajlott. Ennélfogva a játékot az említésre méltó kapujelenetek hiánya jellemezte, a közönség pedig unatkozhatott. De nézzük az érdemleges akciókat. A 7. percben a házigazdák Covaciu révén próbálták veszélyeztetni a mindössze 18 esztendős Matencic kapuját, ám a középpályás 25 méteres szabadrúgása jócskán kapu fölé ment. Egy perccel később Potor a büntetőterület vonaláról lőtt, am a kísérlet nagyon pontatlanra sikeredett. Annak dacára, hogy a vendégek sem remekeltek, a 28. percben megszerezték a vezetést: ekkor a színes bőrű Tegbo ellenállhatatlanul elrobogott a bal szélen, beadását Bucin kapuvédő elügyetlenkedte, a lecsorgó pöttyöst pedig az üres kapu torkából a fiatal Cîrloanţă a hálóba kotorta (0-1). A kapott gól egyértelműen a tapasztalt szászrégeni hálóőr lelkén szárad, ám a vendéglátók álmélkodó védelme is elmarasztalható. Egygólos hátrányba kerülve az Avântul nem talált magára, Răzvan Dan tanítványainak teljesítménye a legnagyobb jóindulattal is csak halványnak minősíthető. A 40. percben az eléggé aktív David Potor mintegy 20 méterről fölé lőtt, ezzel zárult az első félidő.

Szünet után a szászrégeniek valamivel többet kezdeményeztek, s az 55. percben megszületett az egyenlítő gól: Bujor 13 méternyiről pazar mozdulattal, látványosan átejtette a labdát a kimozduló vendégkapuson (1-1). Vlad Bujor ezúttal is igazolta, hogy vérbeli csatár. Az egyedüli… A sellemberki gárda a tapasztalt, egykori 1. ligás Alex Curtean révén próbálkozott, ám távoli lövését Bucin magabiztosan hárította. Curtean játéka is kiábrándító volt, talán nem véletlenül játszik az élvonal helyett a harmadosztályban… A találkozó utolsó húsz perce nyílttá, jó iramúvá és látványossá vált. A hajrában lejegyezhettünk három veszélyes kapujelenetet is. A 75. percben Bujor közel állt a duplázáshoz, ám 13 méterről leadott, üres kapu irányába tartó labdája megpattant egy vendégvédőn, így mindössze egy szögletet eredményezett. A túloldalon, a 90. percben Cîrstean kecsegtető pozícióból, alig 6 méterről fölé lőtt. A 90+3. percben pedig az Avântul égbekiáltó, kettős gólhelyzetet puskázott el: Murar betört a büntetőterület jobb oldalán, közeli, erős lövését Matenciuc hatalmas bravúrral védte, majd a kipattanó labda a kaputól mindössze 4-5 méterre lévő C. Chirilához került, aki erőtlenül találta el. Ezt a lehetőséget sokkal nehezebb volt kihagyni, mint értékesíteni.

Tekintettel arra, hogy a hajrában mindkét csapat megnyerhette volna a mérkőzést, a játék általános összképe alapján a végső sípszó által szentesített döntetlen igazságosként könyvelhető el. A szászrégeniek az ötödik játéknap után mindössze hat pont birtokosai, azonban az igazsághoz az is hozzátartozik, hogy a jelenlegi mezőny jóval erősebb az elmúlt labdarúgóidénybelinél.

A 6. fordulóban a szászrégeni Avântul Besztercén, a Gloria otthonában vendégszerepel.
Szabó Antal
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére