Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Házkutatások orvvadászat miatt

Házkutatások orvvadászat miatt

A Maros megyei rendőrök négy személyt vettek őrizetbe a szeptember 19-i házkutatások nyomán a fegyvertartásra vonatkozó szabályok megsértése és orvvadászat vádjával, két személy ellen házi őrizetet rendelt el a bíróság.

Szeptember 18-án a Maros megyei rendőrség munkatársai Szászrégen körzetében igazoltattak egy személyautót, amelyben három 40 és 65 év közötti férfi utazott, kettő közülük szászrégeni, egy görgényszentimrei illetőségű. A járműben a rendőrök hőérzékelőt, éjjellátó készüléket, egy lelőtt vaddisznót, egyikük engedélyezett vadászfegyverét és lőszert találtak, mindezt az ügy kivizsgálása érdekében lefoglalták.

Szeptember 19-én, csütörtökön a Maros Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai a csendőrség közreműködésével, a szászrégeni ügyészség és bíróság irányításával kilenc házkutatást tartottak Szászrégenben, Görgényszentimrén, Marosvécsen és Alsóidecsen olyan személyek lakásán, akiket orvvadászattal gyanúsítanak. A házkutatások nyomán lefoglaltak két 5,6 mm-es éles fegyvert – egyik engedélyhez kötött házi készítmény –, amelyeket illegálisan birtokoltak. Ugyanakkor további négy engedély nélkül birtokolt fegyvert, 1667 töltényt, két hangtompítót, szarvasagancsokat, két vaddisznó- és egy medvebőrt, 135 kg húst és vadhúskészítményt, valamint különböző vadászati kellékeket találtak. Négy személyt 24 órára őrizetbe vettek, kettő ellen pedig házi őrizetet rendelt el a bíróság. A rendőrség bűnügyi dossziét állított össze orvvadászat vádjával, a vizsgálatok az ügyészség.
Népújság
Szer Pálosy Piroska

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére