Kiesett Szászrégen a Románia-kupából

Nem lesz képviselője Maros megyének a labdarúgó Románia-kupa tizenhatoddöntőjében. Az utolsó állva maradt csapat, a Szászrégeni Avântul nem tudta kiharcolni a továbbjutást az Alsógáldi Industria ellen, 4-3-ra alulmaradt a gáldiak otthonában.

Nem kapott verhetetlen ellenfelet a Szászrégeni Avântul a labdarúgó Románia-kupa 4. megyeközi szakaszában, ám mégiscsak idegenben kellett helytállnia egy szintén 3. ligás ellenfél otthonában. Ráadásul már a 4. percben súlyosan hibázott a régeni védelem, Cioară egyedül maradt Vlasával szemben, és mellette a hálóba lőtte a labdát. A régeniek a 25. percben egyenlítettek, amikor Murar fejjel megtolta Covaciu szabadrúgásból érkező beadását, de sokáig nem örülhettek, mert négy perccel később, Cioară duplázása után ismét a gáldiak kerültek előnybe.

Az Avântul dicséretére legyen mondva, a második hazai gól után sem adta fel, és egy újabb fejes góllal egyenlített Dumitru Chirilă révén. Azonban ezúttal is keveset tartott az egyenlő állás, az Industria négy perccel később egy szerencsésen pattanó labdából harmadszorra is megszerezte a vezetést. A meccs a 85. percben dőlt el végleg Munteanu találatával. A hosszabbításban a régeni Bujor még értékesített egy szabadrúgást, azonban ez már késő volt a fordításhoz.

A Románia-kupa tizenhatoddöntőjében, amikor az élvonalbeliek is bekapcsolódnak, így nem lesz érdekelt Maros megyei klub. Két székelyföldi csapat viszont pályára lép, az 1. ligás Sepsi OSK és a 2. ligás FK Csíkszereda. Ebben a fázisban már sorsolták a párosításokat, és nem a földrajzi szempontok döntöttek.

A tizenhatoddöntőket szeptember 24-26. között rendezik.
Jegyzőkönyv
Labdarúgó-Románia-kupa, 4. megyeközi szakasz: Alsógáldi Industria – Szászrégeni Avântul 4-3 (2-1)
Alsógáldi pálya, vezette: Iuliana Elena Demetrescu (Râmnicu Vâlcea) – Marian Truţă (Băbeni), Gheorghiţă Bălan (Piteşti). Ellenőr: Teodora Albon (Kolozsvár), Melian Nădăşan (Cege).
Gólszerzők: Cioară (4., 27.), Costea (56.), Munteanu (85.), illetve Murar (25.), D. Chirilă (52.), Bujor (90+3.).
Industria: Căt. Suciu – Fl. Schiau, Haiduc, Cioplântă, Petruse – D. Lupşan – Ov. Truţă (76. Gergely), Al. Costea, G. Goronea (73. Baghiu), Ad. Lăcătuş – Cioară (66. P. Muntean.
Avântul: Vlasa – Inţa, Fl. Pop, Merdariu, D. Chirilă – Ad. Luca (46. Horvath), P. Luca – Murar, Covaciu, G. Chirilă (85. L. Moldovan) – Bujor.
Népújság

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

A nyárádtőiek kihagyott gólhelyzetei megbosszulták magukat.

Harminchat év szünet után rendeztek újra 2. ligás mérkőzést Szászrégenben, azonban nem a helybeli Avântul, …