Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Varga Csaba az ötödik “nyolcezresére” indult, ahova Erőss Zsolt az Erdély-címeres zászlót tűzte ki

Varga Csaba az ötödik “nyolcezresére” indult, ahova Erőss Zsolt az Erdély-címeres zászlót tűzte ki

Varga Csaba nagyváradi hegymászó nemrég hódította meg a Hidden Peaket,

szombaton már útnak is indult Nepál fővárosa, Katmandu felé, hogy meghódítsa a világ 7. legmagasabb hegycsúcsát, a 8167 méter magas Dhaulagirit.
Varga Csaba pótlólagos oxigén és a magashegyi teherhordók segítsége nélkül próbálja megmászni a csúcsot, és ha sikerrel jár, ez lesz az ötödik „nyolcezrese”.

Az előző csúcssikere, a 8080 méter magas Hidden Peak megmászása volt, a mostoha körülmények között, hóviharban teljesített kihívás óta alig másfél hónap telt el. Miután hazatért a sikeres expedícióról, néhány pihenéssel töltött nap után vetette fel egy újabb nyolcezres expedíció gondolatát, még az idei őszi szezonban.

„Nem terveztem, hogy idén újabb expedícióra indulok, a Hidden Peak kemény feladat volt, nagy nehézségek elég állított a hegy, de hazaérve, néhány nap nyugalom után úgy éreztem, maradt még erőtartalékom. Szeretném kipróbálni magam a Dhaulagirin is” – mondta Varga Csaba.

A világ 7. legmagasabb csúcsát eddig magyar részről csak Erőss Zsoltnak sikerült meghódítania „tiszta mászással”, még 2006-ban. – írja a Főtér

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére