Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / „Indulj el egy úton” – természetismereti turisztikai vetélkedő

„Indulj el egy úton” – természetismereti turisztikai vetélkedő

Kedves Gyerekek, Tanárok,
Figyelmetekbe ajánljuk az alábbi nagyon érdekes természetismereti turisztikai vetélkedőt, melyet a magyarországi Baptista Szeretetszolgálat és a Magyar Természetjáró Szövetség szervez.
Jelentkezési határidő: 2019. november 4.
Részletek az induljel.kektura.hu/ oldalon olvashatók.

Alább közöljük a felhívás szövegét:

„Kedves Gyerekek!
Tisztelt felkészítő Kollégák!
Túratársaink!
„Vége van a nyárnak, hűvös szelek járnak…”, legalábbis a mindenki által ismert Móra Ferenc vers szerint. Valóban vége van a nyárnak, a tábori szezonnak, de mégis túrázásra hívunk, várunk Benneteket! Egy olyan túrázásra, mely a „virtuális valóságra” építve ismerteti meg veletek az ország leghosszabb túraútvonalának, az Országos Kéktúrának a nevezetességeit, látnivalóit, megismerésre, feldolgozásra (kipróbálásra, megtapasztalásra) váró élményeit.
Az őszi időszak elmaradhatatlan része immár ötödik esztendeje az „Indulj el egy úton…” nevet viselő vetélkedőnk, vagyis a „Kéktúrás” vetélkedő elindítása. A jelentkezéseket kíváncsian várjuk, a feladatok már készülnek és mi, mármint a szervezők is izgatottak vagyunk.
Az az igazság, hogy a hétköznapok rohanásában jó egy kicsit megállni, lelassítani. Jó egy kicsit körülnézni, felfedezni közvetlen környezetünk apró, rejtett csodáit. Jóleső érzés megszemlélni, megismerni az útszéli növényeket, a körülöttünk repkedő rovarokat, az út sarába mélyülő lábnyomokat, a talpunk alatt fényesre koptatott köveket, a sziklaormokon szebb napokat látott várakat, s mindent, amivel vándorlásunk során találkozhatunk, amit láthatunk.
Gyertek velünk, legyen részetek ebben a csodában!
Szeretettel köszöntünk minden merész, vállalkozó kedvű Túratársat!
Eddig közel 750 kilométert tettünk meg Hollóházától az Északi-középhegység, a Dunakanyar és a Dunántúli-középhegység tájain keresztül egészen Csókakőig. Most ott folytatjuk, ahol a tavasszal abbahagytuk. Csókakőtől indulunk és Tapolcáig gyalogolunk, keresztül a Bakonyon, Balaton-felvidéken.
Mielőtt útra kerekednénk, szeretnénk egy-két dolgot feleleveníteni.
 Vetélkedőnk idén átalakul. Nagyobb támogatottságunk lesz a Magyar Természetjáró Szövetség jóvoltából, de ez néhány apróbb változással jár. Figyelmesen olvassátok el a verseny szabályzatát!
 A vetélkedővel kapcsolatban az induljel.kektura.hu weboldalon találhattok információkat. Ugyanitt találhatjátok majd, a regisztrációt követően, az egyes fordulók feladatait is. A feladatok pontos közzétételéről e-mailben fogjuk tájékoztatni a csapatokat.
 Nyugodtan igénybe vehettek bármilyen segítséget! Arra azonban vigyázzatok, hogy ne más oldja meg helyettetek a feladatokat, mert annak nincs túl sok értelme! A döntőn ez úgyis kiderül.
 A megoldásokat az egyes fordulók határidejében, a fiókotokba belépve, tudjátok beküldeni a weboldalon keresztül. A megoldásokat csak online beküldéssel lehet érvényesen megtenni, tehát a postán érkező megoldásokat nem tudjuk figyelembe venni.
 A rajzos feladatokat csak a 3. forduló végén kell postai úton is beküldeni. A végső beküldési határidő, amíg a megadott címre szükséges megérkeznie a levélnek: 2020. február 28.
 A csapat nevén menet közben nem tudtok változtatni! Csapattagok szükség esetén cserélődhetnek, de ezt kérjük, jelezzétek számunkra is!
 Ne adjátok fel! Ha netán néha nehézségbe ütköztök, vagy kifog rajtatok egy feladat, akkor sincs semmi probléma! Próbáljátok meg újra! Ha végképp nem sikerül, akkor sem kell kétségbe esni, küldjétek el a többi megoldást! Gondoljatok arra, hogy túráink alatt is adódhatnak nehézségek, melyeket csak kitartással tudunk legyőzni!
 Ha bármilyen kérdésetek adódik, keressetek bennünket nyugodtan!

Ha mindenki felkészült a hosszú vándorlásra, akkor hát vágjunk bele! Induljunk egy úton…!
Jó munkát, kitartást kívánunk mindenkinek!
A szervezők nevében:
Sajtos József”
EKE – Erdélyi Kárpát-Egyesület

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére