Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kissé csalóka végeredmény Szászrégenben

Kissé csalóka végeredmény Szászrégenben

A tabellán azonos pontszámmal álló Dési Unireát fogadta a labdarúgó harmadosztály hetedik játéknapján a Szászrégeni Avântul, a vendégcsapat csak jobb gólkülönbségének köszönhetően előzte meg a forduló előtt házigazdáját. Ennélfogva kiegyensúlyozott mérkőzésre számíthattunk, nem is kellett csalatkoznunk – még ha az eredmény mást sejtet is.

A találkozó gyakorlatilag góllal kezdődött, hiszen alig több mint két perc elteltével Dan Răzvan tanítványai megszerezték a vezetést: ekkor Truţa pontos bal oldali beadásánál Merdariu remekül helyezkedett, s mintegy hat-hét méterről egy hatékony és látványos mozdulattal a hálóba továbbított (1-0). A 8. percben a bátran támadó vendégek F. Blaş révén távoli lövéssel próbálkoztak, ám Bucin hárított. Hét perccel később, egy tetszetős ellentámadást követően a désiek kiegyenlítettek, ám a találatot lesállás miatt Adina Popa szatmárnémeti játékvezető érvénytelenítette – helyesen! 1-1 helyett pedig a 16. percben 2-0-ra módosult az állás: ekkor a szászrégeniek fáradhatatlan csapatkapitánya, Truţa egy kiváló indítást követően betört a büntetőterület bal szélén, s egy jól eltalált lövéssel kilőtte a hosszú sarkot (2-0). A 18. percben a désiek gólhelyzetét je-gyezhettük: Papp kecsegtető szögből jócskán a bal kapufa mellé lőtt, majd tíz perccel később a Kolozs megyeiek elpuskázták az első játékrész legnagyobb gólszerzési lehetőségét: Onicaş egyedül nézhetett farkasszemet Bucin kapussal, ám a csupán néhány méterről leadott erős lövést az Avântul hálóőre kitűnő érzékkel kivédte. Miután a 37. percben Andrei Pop távoli lövése fölément, két perccel később a désiek ismételten nagy gólhelyzetet dolgoztak ki: ekkor Plăian hajszálpontos bal oldali beívelését Papp zavartalanul, mintegy 7 méterről „bólinthatta” kapura, ám Bucin ezúttal is kivételes reflexszel hárított!

A vendégek kihagyott hatalmas helyzete ismételten megbosszulta magát, hiszen alig három perccel később Fărcaş hálójában pihent a labda, amikor egy látványos támadás végén a pöttyös Stavilához került, ő pedig a tizenhatos közepéről védhetetlen lövéssel bevette a vendégek kapuját (3-0). Ezzel gyakorlatilag eldőlt a három bajnoki pont sorsa. A 43. percben akár négygólosra is nőhetett volna az Avântul előnye, ám Bujor egyedül a kapussal, néhány méterről képtelen volt túljárni a dési hálóőr eszén!

A megnyugtató előny birtokában és tudatában a második félidőben a hazaiak „ráültek” az eredményre, ennélfogva az összecsapás második felvonása zömében a dési gárdáé volt. Az 52. percben Bogdan Pop jobb szélről elvegzett szabadrúgása a felső kapufán csattant. Húsz perccel később a másik oldalon Murar végezhetett el egy szabadrúgást, Fărcaş kapus azonban résen volt. A vendégek kihasználták a második félidőben igencsak lazító Avântul teljesítményét, s ennek eredményeként az utolsó negyedórában három hatalmas gólszerzési lehetőséget dolgoztak ki: a 75. percben Andrei Pop egy az egy elleni szituációban nem tudott túljárni a régeni kapuvédő eszén, öt perccel később pedig újra Bucin volt szenzációs, amikor F. Balş közeli fejesét hárította. A 89. percben ismét a hazaiak portása mentette meg a csapatot, amikor Andrei Pop került helyzetbe.

A találkozó színvonala az alaposan felázott talajú gyepszőnyeg ellenére jónak könyvelhető el. A játék összképe alapján a házigazdák győzelme megérdemeltnek minősíthető, ám Bucin kiváló, második félidei parádés mentései nélkül a siker akár meg is kérdőjeleződhetett volna.

Jegyzőköny
Labdarúgó 3. liga, V. csoport, 7. forduló: Szászrégeni Avântul – Dési Unirea 3-0 (3-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, borús, esős időjárás, mintegy 100 néző. Vezette: Adina Popa (Szatmárnémeti) – Marius Matica (Nagyvárad), Ludovic Zifceac (Élesd). Ellenőr: Ovidiu Tâlvan (Nagyszeben), Mihai Hârlab (Brassó).

Gólszerzők: C. Merdariu (3.)., F. Truta (16.), B. Stavilă (42.).

Szászrégeni Avântul: Bucin – F. Pop, Merdariu, D. Chirilă, Ad. Luca, Truţa, Covaciu (46. Inţa). Potor, Laczkó Sz. (65. C. Chirilă), Stavilă (90+1. Horvath), Bujor (70. Murar).

Dési Unirea: Fărcaş – Kereki, Radu, Sabo, Plăian, Papp, Onicaş (64 . A. Blaş), Cătinean, B. Pop, F. Blaş, A. Pop.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére