Navigáció: Kezdőlap / Erdélyi hírek / Székelyföldre várják Kassai Lajost

Székelyföldre várják Kassai Lajost

Erdély első lovasíjász pályájának átadására készülnek Székelyföldön, a pályaavatási ceremónián pedig részt vesz Kassai Lajos magyar íjkészítő, lovasíjász mester.
Aki látta a Lovasíjász című filmet, minden bizonnyal örülni fog az alábbi hírnek: október 19-én Székelyföldre látogat Kassai Lajos. A közismert magyarországi íjkészítő, lovasíjász versenyző a napokban vette át egy székelyföldi lovasíjász küldöttségtől a meghívót. „A Kaposmérő melletti Kassai-völgybe kettős céllal utazott el a napokban kis küldöttségünk, amelynek tagja volt hét csíkszeredai, két sepsiszentgyörgyi, egy székelyudvarhelyi, két kolozsvári és hat marossárpataki lovasíjász. Egyrészt részt vettünk egy edzőtáboron, de fő célunk igazából az volt, hogy egy meghívót adjunk át Kassai Lajosnak, arra kérve őt, hogy személyesen vegye át az újonnan elkészült lovasíjász pályánkat. Igaz ugyan, hogy mi jövő tavaszra terveztük a pályaavatót, de Kassai azt mondta, harminc éve vár arra, hogy Székelyföldön egy ilyen eseményre elhívják, így ő nem vár tavaszig, hanem most jön” – mesélte portálunknak Lőrincz Rómeó, csíkszeredai lovasíjász. Tőle tudtuk meg, a szabályzat szerint Kassai Lajosnak személyesen kell átvennie a pályát ahhoz, hogy ez bekerüljön a nemzetközi lovasíjász pályák sorába. Az átvételnek pedig két feltétele van: egyrészt a pálya formailag teljes mértékben meg kell feleljen az előírásoknak, másrészt a hivatalos átvételi ceremónia egyik igen fontos mozzanata egy kilenc versenyzős lovasíjász verseny lebonyolítása.
Erdély első lovasíjász pályája a Csíkszereda melletti Csibában, Lőrincz Rómeó birtokán készült el. Az október 19-i pályaavató ünnepségen tehát az érdeklődők láthatnak lovasíjász versenyt és bemutatót, illetve lehetőség lesz Kassai Lajossal találkozni. A csíkszeredai lovasíjászokról korábban a Harcművészet és hagyományőrzés: lovasíjásza címmel írtunk.(Ezt a cikket a Ligetrõl másolták: https://liget.ro/eletmod/szekelyfoldre-varjak-kassai-lajost?fbclid=IwAR2NdPtaRNx3Ot6vWijZK8pUP2MBIYOv-zxNXnRI_If7zuCGhqVyy-zgCII)

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére