Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Benedek Theodora a PNL nagy esélyese a polgármester-választáson, ha ténylegesen jelöltetné magát

Benedek Theodora a PNL nagy esélyese a polgármester-választáson, ha ténylegesen jelöltetné magát

Az elmúlt héten a sajtóban megjelent a hír, miszerint a marosvásárhelyi önkormányzat Nemzeti Liberális Párt frakciójának egyik tanácsosa, az orvos, egyetemi professzor és Európa Bizottság szakértője, dr.prof. Benedek Theodora a PNL felkérésére jelöltként venne részt a polgármesteri tisztség elnyeréséért való megmérettetésben. Mellette még két személy neve is felmerült, az egyik Molnar Erviné, a PNL első alelnökéjé, illetve Pop Cosmin üzletemberé. A politikai alakulat közvélemény-kutatást indított, és ennek következményeként választja ki a jelöltjét, ám három személy közül egyértelműen Benedek Theodora ismertségi indexe a legmagasabb, ami egy jelölt kiválasztásánál fontos szempont. Ha a párt nem ennek fényében hozna döntést, könnyen vesztesként zárhatja a választásokat. Arról kérdeztük a professzort, hogy ilyen körülmények között vállalná-e a jelöltséget.
Megkeresésünkre az orvosprofesszor nem erősítette meg, de nem is cáfolta a hírt. „A Nemzeti Liberális Párt kötelességének érzi, hogy olyan polgármestert adjon Marosvásárhelynek, aki a párt programját gyakorlatba ülteti. Ahhoz, hogy a párt megnyerje a polgármesterválasztást Marosvásárhelyen, a legmegfelelőbb jelöltet kell megnevezni, aki nem csak mozgósítani tudja a szavazókat, hanem amint elnyeri a városvezetői tisztséget, képes legyen megvalósítani a politikai alakulat projektjeit. Éppen ezért a PNL elindított egy felmérést, amely a potenciális helyi jelöltek esélyét hivatott felmérni, és ezen személyek közül egyik jómagam vagyok” – mondta el.

Az orvosprofesszor azt is elmondta, hogy ha közvélemény-kutatásokon ő lesz a legnépszerűbb, és ő lesz a párt jelöltje, nehéz döntés előtt áll, hiszen egy lehetséges nyereség következményeként fel kellene függessze orvosi, szekcióvezetői és egyetemi tanári tevékenységét, de az Európai Bizottságban betöltött szakértői munkáját is. „Szakmai teljesítményem jelenleg számos eredménnyel jár, nehéz lenne szüneteltetni ezt, de ha a közösség és a párt is az én személyem mellett dönt, felelősségemnek érzem vállalni a feladatot” – szögezte le. Hozzátette azt is, hogy nincs verseny a párttársai között a jelöltségért, nem is a jelölt személye fontos, hiszen csapatként dolgoznak, és közös céljuk, hogy a Nemzeti Liberális Párt adjon polgármestert Marosvásárhelynek 2020-ban.

Előreláthatóan 2020. június 7-én lesznek az országban az önkormányzati választások, de ennek pontos dátumát tavasszal szögezik le.
Központ.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére