Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Közelebb a mobilitási terv megvalósításához

Közelebb a mobilitási terv megvalósításához

A finanszírozási terv jóváhagyására vár az EU által támogatott mobilitási terv Szászrégenben. A városi közlekedésen javító programnak köszönhetően a város 10 hibrid autóbuszt vásárolhat, és teljesen felújítják az Axente Sever, a Herbus, a Mező és az Akácos utcákat.

A pályázat értéke 32 millió lej. A közel két éve készülő tervet a pályázatkezelő gyulafehérvári fejlesztési központ szakértőinek a javaslatára több mint tízszer át kellett alakítani. Jelenleg a fejlesztésügyi minisztérium jóváhagyására vár, azután meg lehet szervezni a versenytárgyalást a kivitelező kiválasztására.

Hamarosan befejezik az Akácos utca csatorna- és esővíz-elvezető hálózatának kiépítését. A munkálatok mintegy 800.000 lejbe kerülnek, és saját költségvetésből finanszírozzák. Mivel rejtett esővízlefolyót alakítanak ki – még nem döntötték el, hogy melyik irányba –, egy sávval bővül az úttest. Az útjavítás azért fontos, mert a Marosvásárhely felőli bejáratnál kialakított körforgalomtól erre vezették a nehéz járműveket, így – terelőút hiányában – itt halad a tranzitforgalom Marosvásárhely – Beszterce – Székelyföld felé és vissza, ugyanakkor az sem mellékes, hogy a mintegy 1 km hosszú utca az ipari negyedet szeli át, így a környék fejlesztésével jelentősen megnőhet a forgalma.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére