Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Elgondolkodtató válasz Greta Thunbergnek és a többi környezetvédő fiatalnak!

Elgondolkodtató válasz Greta Thunbergnek és a többi környezetvédő fiatalnak!

A Sky News egyik műsorvezetője eléggé elgondolkodtató választ adott Greta Thunbergnek, és azoknak a fiataloknak, akik a klímaváltozás ellen tüntettek. A közösségi médiában megjelent írást lefordítottuk és most megmutatjuk nektek is! Alan Jones, a Sky News Australia egyik műsorvezetője még 2019 márciusában egy Facebook bejegyzésben reagált a klímaváltozás ellen felszólaló ausztrál fiatalok tüntetésére. Habár a bejegyzésben feltünteti, hogy az általa megosztott levél ismeretlen szerzőtől származik, fogalmazásában egyértelműen utal arra, hogy teljes mértékben egyetért a leírtakkal: „Ezt ma kaptam – szerzője ismeretlen. De milyen valósan is rántja le a leplet a globális felmelegedés/klímaváltozás nevű átverésről…Ezt egyszerűen „felnövésnek” hívják…”

Az üzenetben a következő olvasható
„Minden iskolás gyereknek, akik a klímaváltozás ellen „tüntetnek”! Ti vagytok az első generáció, akiknek légkondicionálóra van szüksége minden osztályteremben TV-t akartok minden szobába, az óráitok pedig mind számítógépesítettek. Egész nap és egész éjszaka elektromos készülékeken lógtok. Többen, mint valaha, nem sétáltok vagy bicikliztek az iskolába hanem magánautókból álló karavánokban utaztok, amikkel megbénítjátok a helyi utakat és tovább rontjátok a forgalmat a csúcsidőben.
Ti vagytok a gyártott termékek valaha élt legnagyobb fogyasztói és rendszeresen cserélgetitek jó minőségű drága luxustermékeiteket csak azért, hogy trendik maradjatok. A szórakozásotokat elektromos készülékek adják.

Továbbá, a tüntetéseitek élén álló emberek ugyan azok az emberek, akik ragaszkodnak a lakosság mesterséges, bevándorlással való megnöveléséhez, amitől további energiára, gyártásra és szállításra lesz szükség. Minél több emberünk van, annál több erdőt és erdőséget tüntetünk el és annál többet pusztítunk el a környezetből.

Mi lenne tehát, ha…
Megmondanátok a tanárjaitoknak, hogy kapcsolják ki a légkodnit. Csinálnátok magatoknak egy szendvicset ahelyett, hogy tömegesen gyártott gyorsételeket vennétek. De nem, ilyen nem lesz, mert önző, aluloktatott, erényjelző kis „hercegnők” vagytok, akiket olyan felnőttek inspirálnak, akik minden áron arra vágynak, hogy egy „nemes célt” szolgáljanak, miközben a nyugati kényelemben kényeztetik magukat a valaha volt legmagasabb életszínvonalban.
Ébredjetek fel, nőjjetek fel és tanuljatok meg utánanézni a tényeknek és önállóan gondolkodni, nem pedig vakon elfogadni mások szavait és gondolatait – nem gondolom, hogy magatoktól álltatok elő ezzel a tervvel – feltételezem, hogy kaptatok némi befolyást és „iránymutatást” azoktól, akikben bíztok…Íme egy kis figyelmeztetés – legyetek óvatosak a baloldallal, mert eljöhet még az az idő a jövőben, amikor nektek sülnek el majd balul a dolgok…” A következő oldalon további részletek várnak!
A bejegyzést több mint kétszázezerszer osztották meg, és habár voltak, akik egyetértettek az üzenettel, mások támadásnak vélték és hasonló hangvitelű választ fogalmaztak meg rá. Az egyik fiatal posztjában például a következő áll: „Egy tipikus baby boomer bejegyzése, akinek fogalma sincs a modern világról és arról, hogy hogyan működnek a dolgok. A ti generációtok döntött úgy, hogy a szén a jövő. A ti generációtok az, amelyik rendszeresen olyan kormányokat választ meg, amelyek semmit sem tesznek az éghajlatproblémák, a megújuló energiaforrások és a környezetszennyezés ügyében. A ti generációtok még mindig azt hiszi, hogy a készülékeken internetezés és kutatás rossz dolog, mert ti még nem fértetek hozzá ezekhez.
A ti generációtok még mindig azt hiszi, hogy sokkal jobb papírt használni, mint készülékeken tárolni az információkat. A ti generációtok tette tönkre a gazdaságot. A ti generációtok tettek tönkre a bolygót. A miénk próbálja megmenteni.”
Egy másik válaszban az idősebb generáció egyik képviselője áll ki a fiatalok mellett: „Ennyi baromságot, ami a Facebookon terjed. Előbb olvassátok el az alábbi bejegyzést. A gyerekek kiállnak a jövőjük mellett. Ezt a sok rossz dolgot, amiket a gyerekek szerintetek csinálnak ti tanítottátok, adtátok át nekik. Ti adtatok a kezükbe telefont 10 éves korukban, tőletek kaptak TV-t a szobájukba, tőletek kapták meg az Xbox-ot, ti furikáztátok őket az iskolába. Ti vesztegettétek meg őket gyorsételekkel.
És most, hogy felébredtek és rájöttek a sok baromságra, amit ti adtatok nekik, ti etettetek meg velük, és azokra a nézetekre, amiket ti erőltettetek rájuk, megpróbálnak felállni és helyesen cselekedni, és ti megint csak gúnyból hülye tanácsokat osztogattok nekik.
A mi generációnk úgy nőtt fel, hogy még sétált, felöltözött, ha fázott és otthon termesztett ételeket evett. De a mi generációnk volt az is, amelyik nem adta át nekik az üzenetet. Mi akartuk elkényeztetni a gyerekinket és most ti hibáztatjátok őket azért, mert meglátták az igazságot. Mi tettük tönkre az éghajlatot, nem ők. Ne bántsátok a gyerekeket, akik megpróbálnak változtatni, húzzátok ki a fejeteket a hátsótokból és próbáljatok ti is változtatni. Hajrá fiatalság.”

agraroldal.hu/sky-news

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére