Navigáció: Kezdőlap / Egyéb / Érvénybe lép a módosult vadásztörvény

Érvénybe lép a módosult vadásztörvény

Kihirdette csütörtökön Klaus Iohannis államfő a vadászati törvényt módosító jogszabályt, amely egyebek mellett előírja, hogy kárpótlásra jogosultak a medve- és vaddisznótámadások áldozatai – tájékoztat az Államelnöki Hivatal.

Az áldozatok kórházi/temetési költségeit a vadászatért felelős központi hatóság és/vagy a környezetért felelős központi hatóság fedezi. Az erkölcsi kártérítés arányos az áldozat bérével és a munkaképtelenség időtartamával. Ha az áldozat nem foglalkoztatott, akkor a kártérítést a mindenkori minimálbér összegéhez viszonyítják.

A jogszabály értelmében ha egy veszélyessé vált medvét a környezetvédelmi minisztérium engedélyével el kell költöztetni, az ezzel járó költségeket a minisztérium állja.

Továbbá törlik a büntetendő tettek közül a reflektorokkal történő vaddisznóvadászatot, ha károkozás vagy a sertéspestis terjedésének megakadályozása végett zajlik. Bűntettnek számít viszont éjjeli vadászaton a célzólézerek, fényerősítős célzást segítő eszközök, infravörös távcsövek és hőkamerák alkalmazása, kivételt képez az engedélyezett vaddisznó-, sakál- és rókavadászat – írja az Agerpres.

uh.ro

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére