Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Felvételi útmutató

Felvételi útmutató

Megjelent a nyolcadik osztályok végzőseinek készült felvételi útmutató füzet, amelyet a megyei tanfelügyelőség a napokban valamennyi iskolába eljuttat, hogy a diákok és szüleik is tanulmányozhassák.

A tájékoztató füzet a folyton változó rendelkezések miatt az utolsó percben jut el az érintettekhez, amikor már az úgynevezett „vokacionális” osztályokba jelentkezőknek fel kell iratkozni a különböző alkalmassági vizsgákra, mint az idegennyelv-ismeret, bibliaismeret, zenei, képzőművészeti, színjátszói képességek, hozzáértés a rajz, testnevelés és a zene terén.

A legpontosabban a választott iskoláknál tájékoztatnak, valamint a megyei tanfelügyelőség honlapján olvasható, hogy megtartják-e és milyen módon a szóban forgó vizsgákat, vagy elismerik az általános iskolában elért eredményt ezekből a tantárgyakból. A cikluszáró vizsga június 15-én kezdődik román nyelv és irodalomból, 17-én lesz a matematika-, 18-án az anyanyelvi vizsga, az eredményeket június 22-én hozzák nyilvánosságra.

Megyénkben 5.293 nyolcadikos diákot tartanak számon, akiknek általában a háromnegyede jelentkezik a képességvizsgára. A magyar tagozatok végzősei 43 magyar tannyelvű kilencedik osztályba jelentkezhetnek, továbbá szakiskolai osztályokba, amelyeket a jelentkezők számának megfelelően alakítanak.
A két szászrégeni középiskola kínálata a következő: a Lucian Blaga Technológiai Líceumban egy összevont filológia-társadalomtudományok, a Petru Maior szakközépiskolában egy összevont matematika-informatika – természettudományok osztályt terveztek,

Bodolai Gyöngyi
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére