Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Dolgoznak a Mező utcában

Dolgoznak a Mező utcában

Végre hozzáfogtak a munkások a Szászrégen és Görgényoroszfalu határában levő Mező utca teljes felújításához. Erre a korábbi tanács ötmillió lejt különített el a költségvetésből, azonban az RMDSZ-frakció megvétózta, azzal a megjegyzéssel, hogy sok az erre szánt összeg. Végül sikerült hárommillióra lefaragni a kiadást.

A kivitelező végül 3,4 millió lejért végzi el a munkálatot. Azért volt rá szükség, mert évek óta nem volt itt aszfalt. A projekt alapján mintegy 2,4 km-es szakaszon teljesen felújítják az utcát, 60 cm mély útalapot készítenek, erre kerül az aszfaltréteg, és kiépítik az árkokat is.

Az erre vezető ivóvíz- és csatornahálózatot már korábban kiépítették. A Kastamonu cég előtt is elhaladó utca további részét az unió által támogatott mobilitási terv keretében újítják fel. Amint erről még írtunk, a regionális operatív program (POR) 3.2-es pályázati kiírása alapján 31.709.344 lej támogatásban részesítik a várost, amiből teljesen felújítják az Axente Sever, Herbus, Akácos és Mező utcákat, ezenkívül 10 elektromos autóbuszt vásárolhat a város, felújítanak két autóbusz-megállót (végállomást). A Mező utca említett szakasza azért esett ki az uniós támogatásból, mert – a mobilitási terv részeként – csak azokat az utakat újíthatják fel, ahol a szóban forgó autóbuszok közlekednek majd. Mivel két olyan kanyar van a Mező utcában, ahol az autók nem tudnak megfordulni, a 2,4 km-es rész kimaradt a támogatásból, a felújítást önkormányzati beruházással kell megoldani. A munka elkezdését hátráltatta, hogy a telekcserék miatt tisztázni kellett több, az úttest által elfoglalt parcella tulajdonjogát, illetve ezeket át kellett vegye a város a magántulajdonosoktól. Az uniós terv kivitelezési határideje 2023, addig az utca városra maradt szakaszát is befejezik.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére