Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Okosan is segíthetünk adományainkkal

Okosan is segíthetünk adományainkkal

Sok gyereknek nehéz bekapcsolódni a távoktatásba
A megfelelő elektronikai eszközök hiánya sok magyar diák számára ellehetetleníti az oktatáshoz való hozzáférést, csorbítja az oktatáshoz való jogukat.

Mivel Romániában elfogyott az európai uniós alap az eszközök beszerzésére, sok gyereknek nincs lehetősége csatlakozni az online tanórákhoz.

Reagálva a kialakult helyzetre, az RMDSZ nőszervezete helyi civil szervezetekkel partnerségben meghirdette a Segíts okosan! elnevezésű adománygyűjtő akciót azoknak a magyar gyerekeknek a megsegítésére, akiknek digitális eszköz hiányában nincs lehetőségük bekapcsolódni az online oktatásba. Az adományokat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségével, a megyei tanfelügyelőségekkel, a tanintézményekkel, hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozó egyesületekkel egyeztetve juttatják el az iskolákhoz.

A múlt héten indult kezdeményezéssel azt szeretnék elérni, hogy a járványhelyzet ellenére minden diák tanulhasson. Használt, de működőképes, töltővel ellátott okostelefonokat, táblagépeket várnak az adományozóktól. Emellett internet-hozzáféréssel ellátott SIM-kártyákat is lehet adományozni. Az adománygyűjtés december 15-ig tart, a beérkező eszközöket a partnerek hetente szétosztják az iskolák között. „Ne feledjük: az összefogás talán még soha nem volt annyira fontos, mint most. Itt az idő, hogy okosan segítsünk másokon!” – szól a kezdeményezők felhívása.

Az RMDSZ nőszervezetének felkérésére Arad, Bihar, Brassó, Fehér, Kolozs, Hargita, Hunyad, Maros és Szatmár megyében gyűjtik az adományokat. Megyénkben ebben a Csillag, a Titán, a KIK (Küküllőmenti Ifjúsági Közösség) egyesület és a Mezőpaniti Fejlesztési Egyesület az akció partnerei.

A nemes lelkű adományozók személyesen adhatják le a felajánlott eszközöket az alábbi gyűjtőpontoknál, illetve személyeknél:
Nyárádszereda: a művelődési házban szerdán 10-13 és csütörtökön 12-14 óra között (kapcsolattartó Veress Tünde, telefon 0742-976-220);

Szászrégen: a Mihai Viteazul utca 5. szám alatt hétfő–péntek 9-15 óra között (Mester Ibolya, 0754-580-195);

Vámosgálfalva: a Fő út 129. szám alatt (Varga Attila, 0767-600-988);

Dicsőszentmárton: a Hajnal (Zorilor) negyed 2/H 8. szám alatt (Székely Evelin, 0799-857-615, Incze Zoltán, 0741-946-355, valamint Szentgyörgyi Anna, aki Dicsőszentmárton környékéért felel, 0787-881-602);

Mezőpanit: az önkormányzat épületében (Trombitás Jolán, aki a Mezőségért felel, 0740-249-590).

Néhány napon belül a kezdeményezők Marosvásárhelyen és a Kis-Küküllő felső vidékén is nyitnak gyűjtőpontot – tudtuk meg a megyei RMDSZ munkatársától, Csiszér Izabellától.

„Ami neked csak egy használt telefon, másoknak egy új lehetőséget jelent! Csatlakozz, segíts okosan!”

Gligor Róbert László
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére