Navigáció: Kezdőlap / Sport / Dobogón zárta az évet az Avântul

Dobogón zárta az évet az Avântul

Idegenbeli győzelemmel zárta az évet a Szászrégeni Avântul 3. ligás labdarúgó-csapata, miután 3-1-re nyert Alsógáldon.

A 10. fordulóban az ellenfél keretében történt koronavírusos fertőzések miatt elhalasztott mérkőzésre az alsógáldiak csupán 14 játékost tudtak nevezni, pótkapus nélkül, de a szászrégenieknek sem volt teljes a keretük: különböző okokból négyen hiányoztak, és Dan Răzvan vezetőedző sem ülhetett a kispadon.

Nehéz, felázott talajú pályán rendezték a mérkőzést, amelyen már a 2. percben kapufát lőttek a régeniek Harkó révén, majd a házigazdák kapusa lépett közbe nagy bravúrral, aki később az egyedül elfutó Bujort is blokkolta. Azonban, a játék képének ellentmondóan, a házigazdák vezetéshez jutottak a 14. percben Tegbo révén, aki 12 méterről a hosszú sarokba küldte a labdát. Ugyanő növelhette volna a házigazdák előnyét a 21. percben, ám a labda mellészállt, míg egy perccel később Bujor egy helyezett fejessel egyenlített. Szünetig még Merdariunak volt jó lehetősége az Avântul részéről, míg Bucin kapuját Cioară és Scheau veszélyeztették.

Újrakezdés után nőtt a régeni nyomás, és az 55. percben az Avântul egy kezezés miatt büntetőhöz jutott, amelyet Covaciu értékesített. A vendégcsapat néhányszor növelhette volna az előnyét, végül azonban ismét Bujor talált be a 86. percben, Merdariu hosszú passzából, beállítva a 3-1-es végeredményt.

Ezzel a sikerrel az Avântul feljött a 3. helyre a csoportban, megelőzve a szintén Maros megyei Nyárádtőt. Mindkét csapat megnyugtató pozícióból várja így a március 13-ára kitűzött tavaszi folytatást. (B. Zs.)

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, 9. csoport, 10. forduló: Alsógáldi Industria – Szászrégeni Avântul 1-3 (1-1)

Alsógáld, városi stadion, nézők nélkül. Vezette: Eduard Belega (Câmpulung Muscel) – Viorel Pânzaru (Brassó), Marian Tunsoiu (Újsinka). Ellenőr: Claudiu Ștefănuți (Naszód).

Gólszerzők: Tegbo (14.), illetve Bujor (22., 86.), Covaciu (55. – büntetőből).

Industria: Anghel – Puha (70. Vonya), Hodea, Baghiu, Petrușe, Tocu (73. C. Crișan), Hada, Hăprian, Cioară, Scheau (90. Anghel), Tegbo, Cioară.

Avântul: Bucin – Baki, Bugnar, Merdariu, Truță, C. Chirilă (46. Chirteș), S. Luca, Covaciu, Harkó (90+2. Laczkó), Stavilă (76. A. Luca), Bujor (90. Suciu).

Bálint Zsombor

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére