Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Tisztújítás Szászrégeni Ifjúsági Szervezetnél!

Tisztújítás Szászrégeni Ifjúsági Szervezetnél!

Tisztújítás a SZISZ-nél
Múlt héten online tisztújító gyűlést tartott a Szászrégeni Ifjúsági Szervezet, amelyről az ennek létesítését szorgalmazó Tudor Veronika helyi tanácsos számolt be lapunknak.

Szászrégenben 2016-ban alakult meg az ifjúsági szervezet. Tudor Veronika elmondta, a szenátusban dolgozott, és Bukarestből időnként hazalátogatva azt tapasztalta, hogy a Maros-parti városban kevésbé aktívak a magyar fiatalok, így az ő ösztönzésére jött létre a szervezet, amelynek akkori elnökségét Makkai Alpár vállalta el. A megalakulást követően voltak események, amelyeket a SZISZ szervezett, de különböző okok miatt nem úgy működött, ahogy az induláskor eltervezték. 2019-ben volt egy tisztújítás, elkészült egy programtervezet is. A szervezet képviseletében több fiatal aktívan bekapcsolódott a szeptemberi helyhatósági választásokba: támogatói aláírásokat gyűjtöttek, plakátoltak, szórólapoztak, részt vettek a találkozókon. Olyanok is bekapcsolódtak ebbe, akik korábban távol maradtak a szervezeti élettől, és elmondták, többet is szeretnének tenni. A lendületet jelenleg a koronavírus-járvány is fékezi, de szükségessé vált egy újabb tisztújítás, amelyen azokat bízták meg a szervezet vezetésével, akik felvállalták, hogy a nehézségek ellenére megpróbálják mozgósítani a fiatalokat. A gyűlésbe kapcsolódók a jelenleg a Kolozsváron egyetemista Demény Haraldot választották meg a szervezet elnökének, az alelnökök Dali Annamária, Tavaszi Anita, Dénes Levente és Nagy Attila lettek, az utóbbi középiskolás, így nemcsak az egyetemistákat, hanem a város líceumbeli diákjait is képviselik.

A diákok bekapcsolódtak a MIÉRT által kezdeményezett véradó akcióba is. Ezenkívül a gyűléseken számos jó ötlet hangzott el, amelyek kivitelezését felvállalták a fiatalok. Közülük megemlíthetjük a május másodiki ifjúsági nap, valamint sportrendezvények, kon-certek szervezését. Továbbra is aktívan részt vennének a Szászrégeni Napokon, és az is elhangzott, hogy más ifjúsági, vallási szervezetekkel közösen Mikulás-napon, karácsonykor karitatív akciókat szerveznének.

– Azt szeretném, hogy a SZISZ helyet kapjon a városi választmányban is, hiszen aktívabb szerepet kell vállalni a döntéshozatalban. A fiatalok másként látják a világot, mint az idősebb generáció tagjai, ők tudják, mit igényelnek minden téren, mit várnak a város vezetőségétől, ezért fontos a véleményük. Feladatot kell adjanak a helyi tanácsnak, a polgármesternek és segíteniük kell a projektek kivitelezését. Szeretném, ha szervezetbe tömörülve több véleményformáló hallatná a hangját Szászrégenben és nem csak – mondta lapunknak Tudor Veronika.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére