Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gól nélküli döntetlen a hegedűk városában

Gól nélküli döntetlen a hegedűk városában

A labdarúgó harmadosztály IX. csoportjának tavaszi visszavágója nyitó játéknapján a Szászrégeni Avântul a Tordai Arieșul gárdáját fogadta.

A párharc első félidejében mindkét csapat meglehetősen halvány teljesítménnyel rukkolt elő. A játék zömében a kiegyensúlyozottság jegyében zajlott, ádáz csata leginkább a két büntetőterület között folyt. Ennélfogva nagyon kevés igazán veszélyes gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk.

Mindjárt a találkozó első percében a házigazdák Murar révén lövéssel próbálkoztak, ám a 18 méterről indított labda jócskán a kapu fölött landolt. Az Avântul többet kezdeményezett, említésre érdemleges gólhelyzet mégis csupán a 30. percben volt ismét: ekkor Bujor pontos, jobb oldali beívelését Merdariu néhány méterről erőtlenül bólintotta Onciu kapujára. Két perccel később a vendégcsapat Savu révén veszélyeztetett, ám a távoli rúgást Bucin magabiztosan hárította. A 39. percben egy jó iramú támadást követően Harkó betört a büntetőterületre, erős lövését a tordaiak hálóőre remek érzékkel kiütötte.

Szünet után (a 46.percben) az örök hajtóerő Truța 16 méterről erőtlen lövést küldött Onciu kapujára. Az 51. percben az Arieșul került gólhelyzetbe, ám az ígéretes támadást Hetea pontatlanra sikeredett lövéssel fejezte be. A szászrégeni együttes második félidőbeli teljesítménye érezhetően feljavult, s noha a játék korántsem könyvelhető el sziporkázónak, a hatvanadik perctől Răzvan Dan tanítványai folyamatosan támadtak, aminek következtében a mérkőzés végéig három hatalmas gólhelyzetet is kidolgoztak: a 75. percben Murar zavartalanul, néhány méterről jóval a bal kapufa mellé gurított, majd alig két perc elteltével Bujor közeli lövése az oldalhálót súrolta. A legnagyobb ziccer a 80. percben adódott, amikor a fiatal tehetség, Sergiu Luca mintegy 9-10 méterről a keresztlécet találta el.

A tordaiak egy kis szerencsével ponttal távoztak Szászrégenből, anélkül hogy igazán nagy helyzetet kidolgoztak volna. A hazaiak játékán ismételten érződött, hogy Răzvan Dan legénysége nem érzi jól magát hazai környezetben, ugyanis újra két értékes pontot kótyavetyéltek el, így már tízre nőtt a pályaválasztói minőségben elvesztegetett egységek száma. A régeniek legnagyobb gondját változatlanul a helyzetkihasználás jelenti.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport , 11. forduló: Szászrégeni Avântul – Tordai Arieșul 0-0

Szászrégen, Avântul-pálya, zárt kapus mérkőzés, változékony időjárás. Vezette: Kemenes Norbert – Daniel Lar (mindketten Nagybánya), Alexandru Turian (Zilah). Ellenőr: Marius Ștefan (Szászváros), Alexandru Rojneai (Gyulafehervár).

Szászrégeni Avântul: Bucin – Truța. Merdariu, D. Chirilă, Baki (80. Suciu),,C. Chirilă (71. Stavilă), S. Luca, Covaciu, Harkó, Murar, Bujor.

Torda: Onciu – Chiș, Ionescu, Cordoș, Manu, Paleoca (70. Svichi), Cimpoeșu, Savu, Hetea, Ciurcui (58. Busuioc), F. Dan.

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére