Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gólzáporos és fordulatos találkozó Szászrégenben

Gólzáporos és fordulatos találkozó Szászrégenben

Miután az elmúlt játéknapon idegen környezetben győztesként hagyták el a pályát a Maros megyei rangadón, Răzvan Dan tanítványai ezúttal a csoport egyik biztos kieső együttesét, a Marosújvári CS-t fogadták. A találkozó jó színvonalúnak bizonyult, elismerésre méltó irammal, a két csapat számos gólhelyzetet alakított ki, s a gólok is csak úgy potyogtak.

A vendégek mindjárt a 4. percben jelezték, hogy nem csupán kirándulni érkeztek a hegedűk városába: ekkor Socaci bal oldali beadását Tocu mintegy 6-7 méterről fölébólintotta. Miközben a CSM Avântul eléggé magabiztosan uralta a játékteret, a 12. percben, a marosújvári gárda némileg meglepő módon megszerezte a vezetést: ekkor Alexandru Cioară egyedül vezethette rá a labdát Bucin kapuvédőre, könnyedén kicselezte, s a kapu torkából a hálóba továbbított (0-1.) A lecke ezzel fel volt adva. Hét perccel később Bugnar betört a jobb szélen a büntetőterületre, ám a fiatal védő lövése igencsak erőtlenre sikeredett. A hazaiak támadásai a 21.percben értek góllá: ekkor a tapasztalt Bujor ajtó-ablak helyzetben, mintegy 10-11 méterről kapusfás gólt lőtt (1-1). Az egyenlítő találat valósággal felvillanyozta a régenieket, s lendületes, tetszetős támadásaik szűk három perc alatt két gólt is eredményeztek: először Bujor egy mesteri, látványos mozdulattal bevette Ignat kapuját (30., 2-1), majd miután ugyanabban a mozzanatban Harkó Károly közvetlen közelről két ízben is naggyá tette a vendégek kapusát, harmadszor már nem hibázott, s a kapuba kotorta a labdát (33., 3-1). Ezek után úgy tűnt, hogy a CSM Avântul megtöri a hazai pálya „átkát”, s egy könnyed, nagyarányú győzelmet könyvelhet el – de nem így történt.

A második játékrész első másodperceiben a vendégek lefaragtak a kétgólos hátrányukból: ekkor Tocaci zavartalanul roboghatott a bal szélen, A. Cioarához továbbított, aki teljesen egyedül maradva, mintegy 6 méterről, lazán Bucin kapujaba küldte a pöttyöst (3-2). Ettől a pillanattól kezdve, nyugodtan ki lehet jelenteni, hogy a mérkőzés végéig a CSM Avântulnak nem volt védelme! Leginkább a bal szél változott igazi sugárúttá, amitől azonban a jobb oldal sem állt túlzottan messzire. A középső „falsorban” is hatalmas volt a bizonytalanság és a fejetlenség… Az általában magabiztos és higgadt Merdariura nem lehetett ráismerni, D.Chirilăt pedig a 65 percben lecserélték. Ezek után korántsem számított meglepetésnek, hogy az 55. percben a folyamatosan támadó és veszélyeztető vendégek kiegyenlítettek: Domșa egy jól eltalált lövéssel kilötte a hosszű sarkot (3-3)! A házigazdák mintegy tíz perc elteltével találtak magukra, s miután a 63. percben a fiatal Serbănați kecsegtető szögből, csupán centiméterekkel tévesztett célt, egy perc elteltével Bujor zavartalan helyzetben, higgadtan továbbított Ignat kapujába, vezetéshez juttatva csapatát, ugyanakkor mesterhármasának is örülhetett (4-3).

A marosújvári gárda azonban nem adta fel a küzdelmet, s kihasználta a szászrégeni védelem megengedhetetlen és megdöbbentő gyengeségeit: miután szinte minden második támadásuk hatalmas veszélyt eredményezett a szászrégeni kapu előterében, a 74.percben egy hihetetlen, ám a játék képe alapján a marosújvári gárda által teljesen megérdemelt 4-4-es döntetlent mutatott a pálya öreg eredményjelzője: ekkor egy újabb ellentámadást követően R. Frențiu közelről Bucin hálójába küldte a játékszert. Mindössze egy perccel később a gólzápor tovább folytatódott: ekkor Covaciu hajszálpontosan elvégzett bal oldali szögletét követően Truța, a hazaiak lelkes

és folyton hajtó csapatkapitánya, mintegy 7-8 méterről védhetetlen fejessel bevette Ignat kapuját (5-4). A meccsnek azonban ezzel nem volt vége, a vendégek újra egyenlíthettek volna, ám Cioară és Guț gólhelyzeteinél a hazaiak hálóőre óriási bravúrral lépett közbe! Az emlékezetes összecsapás Avântul-helyzettel zárult: ekkor a tehetséges,, mindössze 17 esztendős Serbănați, mintegy 12-13 méterről, egyedül a kapussal Ignatot vette célba, aki lábbal hárított.

A Hunyad megyei játékveztő hármas sípszava az Avântul nyögvenyelős, nagy izgalmak közepette megszerzett győzelmét szentesítette, s egyben az első diadalt a tavaszi visszavágóban hazai környezetben. Mindez Bucin bravúros, második félidei közbelépései nélkül aligha valósulhatott volna meg! A pénteki siker egyben azt is jelenti, hogy a szászrégeni együttes az utolsó játéknap eredményétől függetlenül a bajnoki tabella 3. fokán zárja a 2020–2021-es labdarúgóidényt.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 17. forduló: Szászrégeni CSM Avân-tul – Marosújvári CS 5-4 (3-1)

Szászrégen, Avântul-stadion: mintegy 80 néző, napsütéses időjárás.

Vezette: Herczeg Leopold (Bácsi, Hunyad megye) – Adrian Iancău (Kisderzsida), Ștefan Bârjac (Paușa).

Ellenőr: Hompóth Dezső (Székelyudvarhely), Székely Zoltán (Nagybánya).

Gólszerzők: Bujor (21., 30., 64.), Harkó (33.), Truța (75.), illetve: Cioară (12., 46.), Domșa (55.), Frențiu (74).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar (46. Șerbănați), Merdariu, D. Chirilă (65.Z. Crișan), Truța, S. Luca, Harkó, Covaciu (90. Chirtes), Murar, R. Moldovan, Bujor.

Marosújvári CS: Ignat – Isac, Haiduc, Uța, Király, Socaci, Guț (46. Cunțan), Domșa, Chișu (46. R. Frențiu), Tocu, Cioară (87. Cristea).

Szabó Antal-Lóránd
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére