Navigáció: Kezdőlap / Sport / Szászrégen javára dőlt el a Maros megyei elsőség

Szászrégen javára dőlt el a Maros megyei elsőség

Nem tudott visszavágni az őszi 0-5 után a Nyárádtői Unirea 2018 a Szászrégeni CSM Avântulnak a labdarúgó 3. liga IX. csoportjában. Mi több, a megyei rangadót másodszorra is Szászrégen nyerte, amely ezzel Maros megye legjobb csapata nem hivatalos címe mellett megerősítette dobogós helyét is a csoportban.

A két Maros megyei 3. ligás csapat nyárádtői találkozóján már csak a csoport harmadik helye volt a tét, miután eldőlt, hogy a rájátszásban Dés és Kudzsir vehet részt. A házigazdák pedig megpróbáltak volna visszavágni az őszi nagyarányú vereség miatt. Ennek megfelelően az Unirea 2018 fölényével indult a meccs, de igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani Bucin kapuja előtt. A 11. percben a régeni kapus gyorsabb volt Rotarunál, majd a 14. percben három lövés is elkerülte a vendégek kapuját. A szászrégeniek legelőször Truța révén veszélyeztettek a 23. percben, utóbbi szögből leadott lapos lövése nem okozott gondot Feiernek. A házigazdák fölénye a 25. percben ért be, amikor Bucin alászaladt egy bal oldali szögletnek, és Aldea a hosszú kapufa mellől a hálóba fejelt (1-0).

A gól után szinte azonnal megfordult a játék, és alig öt perccel később egyenlített a CSM Avântul. Egy balról érkező beadásnál hatalmas lyukat rúgott Dumbrăvean, a labda így Bujorhoz jutott, akinek még Feier érkezése előtt volt ideje belepiszkálni, hogy az a hálóban kössön ki (1-1).

A gól megfogta a hazaiakat, és a folytatásban többnyire a középpályán zajlott a küzdelem, egyik csapat sem tudott jelentős lehetőséget kidolgozni. Ezek híján távoli lövésekkel próbálkoztak, Roșca a 39. percben a hosszú alsó sarkot célozta meg, de Bucin viszonylag könnyen hárított.

A második félidőben steril csatát vívott a két fél, a kevés lövés rendkívül pontatlanra sikeredett, a csatárok pedig mindkét oldalon többször lesre futottak. A meccs végül egy olyan támadás során dőlt el, amikor Murar még szabályos pozícióból ugorhatott ki Bujor passzából. A tizenhatos jobb oldalán még cselezett egyet befelé, majd Feier alatt ballal a hálóba küldte a labdát (1-2). Pedig a CSM Avântul néhány perce ekkor már emberhátrányban játszott, miután Baki megkapta a második sárga lapját. Már csak három perc volt a rendes játékidőből, és a nyárádtői csapatnak már nem volt ereje az újításra.

A 3. liga idei kiadásának utolsó előtti fordulójában a hét végén az Unirea 2018 a sereghajtó Alsógáld otthonába látogat, míg a CSM Avântul hazai pályán Marosújvár csapatát fogadja.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 16. forduló: Nyárádtői Unirea 2018 – Szászrégeni CSM Avântul 1-2 (1-1)

Nyárádtő, labdarúgópálya, zárt kapus. Vezette: Valentin Florescu (Sepsiszentgyörgy) – Bíró Barna (Csernáton), Bíró Enikő (Székelyudvarhely). Ellenőr: Adrian Vidan (Bukarest).

Gólszerzők: Aldea (25.), illetve Bujor (30.), Murar (87.).

Sárga lap: Petriș (28.), Aldea (76.), illetve Baki (32.), Truța (78.).

Kiállítva: Baki (80.).

Nyárádtő: Feier – Trăistar, Aldea, Dumbrăvean, Bucur (88. Oprea), Moț, Roşca, Iliescu (70. Iușan), Rotaru, Mâneran (70. Caliani), Petriş.

Avântul: Bucin – Truța, Bugnar, Merdariu, Covaciu, Bujor (90+2. Crișan), D. Chirilă, S. Chirilă (82. Chireteș), P. Luca (63. Murar), Baki, S. Luca.

Bálint Zsombor
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére