Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Óriási tűz pusztított Szászrégenben

Óriási tűz pusztított Szászrégenben

Miközben mások az ünnepekre, a hosszú hétvégére koncentráltak, a szászrégeni MobilaDalin bútorgyárban a tűzoltóknak óriási tűzzel kellett felvenniük a harcot. Április 30-án este háromnegyed 10 körül az üzemben heves tűz keletkezett, amely óriási erővel terjedt, pusztítva az épületeket és a csarnokokban tárolt javakat.
A Maros Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség jelentése szerint a péntek este keletkezett tűzben nagyon nagy károkat okozott, hiszen a gyár épületeiből öt csarnok gyúlt meg, ezekből három porrá égett. A lángok martalékává vált létesítmények alapfelülete körülbelül 1500 négyzetméter.

Hét órán át oltották a tüzet
Az Abafáji úti katasztrófa helyszínére hat tűzoltó és egy speciális intervenciós kocsi érkezett a Maros Megyei Horea Katasztrófavédelmi Felügyelőségtől, s további öt tűzoltókocsi az önkéntes tűzoltó-alakulatoktól. Riasztották a dédai, a nyárádszeredai, a marosoroszfalui, a libánfalvi, a hodáki és a görgényszentimrei tűzoltó-alakulatokat is.

A tűz olyan méreteket öltött, hogy a tűzoltók további segítséget kértek a szomszédos megyékből, a Beszterce-Naszód és a Hargita megyei tűzoltóságtól. Végül ezeket az alakulatokat nem kellett bevetni, mert a Maros megyeieknek sikerült helytállni.

A tűzoltásban összesen 60 hivatásos és önkéntes tűzoltó vett részt. Ilyen nagyszámú tűzoltó beavatkozása mellett is május elsején hajnalig folyt az oltás, több mint hét órába telt, amíg a lángokat teljesen eloltották, és a tűzfészkeket is kiiktatták.

Egy tűzoltókocsi a helyszínen maradt, hogy az esetleges fellobbanást el lehessen oltani – közölte Dan Petru Daniel, a felügyelőség sajtószóvivője, és arról is tájékoztatott, hogy a tűzben és tűzoltás közben senki sem sérült meg.

Valószínűleg rövidzárlat okozta a tüzet
A tűz okát a tűzoltók egyelőre nem állapították meg, azonban a gyár tulajdonosai rövidzárlat keletkezését valószínűsítik. A leégett csarnokok újjáépítéséig – ami két hónapot vehet igénybe – a termelés az épen maradt termelőegységekben folytatódik. A gyártól rendelt bútorok 95 százalékát időben leszállítják, a fennmaradó rendeléseknek pedig három hét alatt tesznek eleget. A gyár vezetősége megköszönte a szászrégeniek szolidaritását – erről ők maguk nyilatkoztak a közösségi oldalukon. Három gyár is felajánlotta, hogy helyet ad a gyártási sornak mindaddig, amíg a csarnokokat újjáépítik.

Fotó: ISU
Mezey Sarolta
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére