Navigáció: Kezdőlap / Sport / Marosvásárhelyi klubok uralták a Románia-kupát

Marosvásárhelyi klubok uralták a Románia-kupát

Két marosvásárhelyi klub állhatott az U15 birkózó-Románia-kupa csapatversenyének dobogójára az elért eredmények alapján. A Székelyudvarhelyen megrendezett versenyen az egész országból érkeztek a korosztályhoz tartozó birkózók, 50-nél több klub képviseletében, de a legerősebbnek a Marosvásárhelyi Iskolás Sportklub csapata (edzők: Gyarmati Ferenc, Dragoș Vlad, Fazakas Csaba) bizonyult. Mindezt olyan körülmények között, hogy kötöttfogásban egyáltalán nem indított sportolókat, Marosvásárhelyen csak a birkózás szabadfogású változata van jelen.

Ehhez az eredményhez az alábbi egyéni teljesítmények járultak hozzá: Andrei Negură (41 kg), Denis Sămărghițan (44 kg), Grittó Dávid (75 kg) és Csipkés Balázs (100 kg) megnyerték saját súlycsoportjukat, Larisa Peterlăceanu (50 kg) második helyen végzett, míg Kelemen Márk (41 kg) bronzérmes lett.

A marosvásárhelyi sikert a BSG birkózósportklub (edzők: Ballai Sándor, Szőcs Attila, Ambrus Lajos, Fekete Sándor) versenyzőinek eredményei egészítették ki. A klub öt sportolót nevezett, és mind az öten dobogóra állhattak, így csapatban, a Székelyudvarhelyi ISK után, a harmadik helyen végeztek. Egyéniben Sővér Hanna (36 kg), és David Metea (68 kg) aranyat, Gabriel Man (38 kg) és David Soare (52 kg) ezüstöt, David Man (48 kg) bronzérmet szerzett.

Három dobogós helyet szereztek a Szászrégeni ISK verzenyzői is (edző: Peres Miklós). Andrei Păcurar (48 kg) arany-, Lucas Moldovan (38 kg) és Darius Sas (52 kg) bronzérmes lett.
Bálint Zsombor
Népújság
fotó: utánpótlássport

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére