Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Még mindig húzódik a szászrégeni piaccsarnok átadása

Még mindig húzódik a szászrégeni piaccsarnok átadása

Bár a kivitelező cég azt ígérte a Szászrégeni Polgármesteri Hivatal illetékeseinek, hogy 2019 szeptemberére befejezi a korábbi nagypiacon a csarnok építését, 2021 júniusában sem nyithatták meg a létesítményt.

Márk Endre polgármester elmondta, valójában az építés 99%-ban elkészült, az utolsó simításokat végzik. A csarnok körüli parkolóhelyek kiépítése is folyamatban van. Ez utóbbit a polgármesteri hivatal saját beruházásból végzi. A terület kialakítása, lekövezése mellett a közműhálózatot is létre kellett hozni. Ezzel is hamarosan meglesznek. Jelenleg nem adják át, mert a gáz- és a villamosenergia-ellátó vállalattól várják az engedélyeket, a fővezetéket ugyanis csupán a gázvállalat kötheti be, mivel azonban erre nincs költségvetési keret, a cég leállt a munkával. Bár a polgármesteri hivatal felajánlotta, hogy fedezi a munkálatok értékét, és utólag visszakapja a beruházott összeget, erre nem érkezett válasz.

Mint ismeretes, a munkálatokat az Országos Beruházási Alap (CNI) finanszírozta 11,8 millió lej értékben, a polgármesteri hivatal önrésze 2,8 millió lej volt, amiből a környék közművesítését finanszírozták. A jelek szerint még várni kell a csarnok átadására.

Vajda György
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére