Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Három céggel van szerződés

Három céggel van szerződés

Felkészültek a megyei utak téli karbantartására
Akárcsak az országutakon, a Maros Megyei Tanács alárendeltségébe tartozó megyei utakon is a téli időszakban a biztonságos közlekedést szavatolják a hatóságok. Maros megyét hét övezetre osztották, és három cég végez hóeltakarítási és csúszásmentesítési tevékenységet.

A Maros Megyei Tanács felkészült a megyei utak téli karbantartására, mint hangsúlyozták, az első havazás nem érhet senkit meglepetésként.

A megyei utakat hét övezetre osztották, a csúszásmentesítésre három céggel kötöttek négyéves keretszerződést. Amint a megyei tanács sajtóosztályán tájékoztattak, a hóeltakarítással megbízott cégek felkészültek az utak karbantartására. A megyei telephelyeken – Marosszentkirályon, Mezősályiban, Székelytompán, Nagyernyében és Szászrégenben is – megfelelő mennyiségű csúszásgátló anyag áll rendelkezésre. Mint megtudtuk, a megyei utak csúszásmentesítéséhez szükséges sómennyiséget 0,6 tonna/km-re teszik.

A Maros Út- és Hídügyi Kft. (Drumuri şi Poduri Mureş S.R.L.) Nyárádszereda, Mezősályi, Vámosgálfalva, Marosszentkirály övezetében felel a megyei utak takarításáért és a téli útviszonyok között a biztonságosabb közlekedésért. Gernyeszegért, Szászrégenért és környékéért a Silara Salub Kft. felel, Segesvárért és környékéért pedig a Felix EM Kft.

„Az elmúlt években a megyei önkormányzat keretszerződéseket kötött mind a téli karbantartási és a hóeltakarítási munkálatokra, mind a nyári időszakban végzett javítási, karbantartási munkára. Így ugyanis gyorsabban és hatékonyabban lehet dolgozni, mivel a szezon elején csak egy alszerződést kell kötni a szolgáltatókkal, és nincs szükség újabb versenytárgyalás lebonyolítására, amely korábban sok esetben késleltette tavasszal a kátyúzások elkezdését, télen pedig a hóeltakarítást” – tájékoztatott a sajtóosztály.

A Maros Út- és Hídügyi Kft. útkarbantartási tevékenységére a nyárádszeredai övezetben 317.430 lejt különített el a megyei önkormányzat, a mezősályira 305.505 lejt, a vámosgálfalvi övezetre 318.441 lejt, Marosszentkirályra és övezetére 335.167 lejt. A Gernyeszeg és környéki megyei utak karbantartását 335.649 lejes szerződéssel, míg Szászrégen övezetét 317.532 lejért vállalta a Silara Salub Kft. Segesvárért és környékéért pedig a Felix EM Kft-vel 296.724 lej értékben kötött szerződést a Maros Megyei Tanács. Amennyiben szükséges, a hóeltakarítási szerződések értékét kiegészítheti a megyei tanács.

Szer Pálosy Piroska
Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére