Érthetetlen késlekedés 

Továbbra is várni kell a piaci csarnok átadására.

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal az Országos Beruházási Alap (CNI) bürokráciáját hibáztatja, amiért több mint egy éve húzódik a napipiac csarnokának átadása. A munkálatokat a CNI finanszírozta 11,8 millió lej értékben, a polgármesteri hivatal önrésze 2,8 millió lej volt, amiből a környéket közművesítették. 

A jelek szerint még várni kell a csarnok átadására. A munkát végző cég illetékesei korábban azt ígérték, hogy 2019 szeptemberére befejezik. Ottjártunkkor, július 28-án valóban az utolsó simításokat végezték, elkészült a padló, és egy kisteherautóról a hűtőpultokat rakták le, és helyezték el a csarnokban. A CNI szerint már 2021 júniusában meg kellett volna nyitni a létesítményt. Azóta a polgármesteri hivatalra bízott munkálatok is elkészültek. A környék utcáit leaszfaltozták, parkolóhelyeket alakítottak ki. Csupán a zöldövezetek beültetése, néhány kupac törmelék elszállítása maradt hátra. Amint korábban írtuk, az átadást akadályozta az is, hogy elhúzódott a gáz- és a villamosenergia-ellátó vállalatok engedélyezése. Az eljárás szerint a CNI szakértőinek át kell venni a munkálatot a kivitelezőtől, és az elkészült csarnokot a beruházási alap „visszaadja” a polgármesteri hivatalnak, amely működteti azt. Félő, hogy a bürokrácia miatt ez is tovább tart, így, bár jó lenne, ha ősszel a terménybegyűjtéskor már itt árulhatnának a környékbeli kistermelők, ezt senki sem garantálja. Állítólag Cseke Attila fejlesztési miniszter azt ígérte, hogy a marosvásárhelyi uszoda avatásakor jelen lesz a szászrégeni piac átadásán is… A régeniek türelmetlenül várják, hogy a miniszter tartsa be az ígéretét, bár a vásárhelyi uszodát már megnyitották. 

Vajda György

Népújság

(A kép illusztráció.)

About szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Check Also

Vincze-Simó Franciska különdíjas lett.

XIV. Bujtor István Filmfesztivál Augusztus 22–25. között Keszthelyen rendezték meg a XIV. Bujtor István Filmfesztivált. …