Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Hozzáfoghatnak az Abafájai utcában a főjavításhoz.

Hozzáfoghatnak az Abafájai utcában a főjavításhoz.

A polgármesteri hivatal 2021-ben nyert uniós támogatást a 7-es számú központi fejlesztési ügynökségen keresztül. A Regionális Operatív Program keretében, még a 2014-2020-as pénzügyi időszakra, 74 millió lejt szántak Szászrégen beruházási munkálatainak finanszírozására. 

Tavaly írta alá a szerződést a hivatal a Florea Bogdan iskola felújítására, felszerelésére és az Abafájai utca főjavítására. A projekt értéke akkor 31,7 millió lej volt, ebből az uniós támogatás 25,4 millió lej. Kivitelezési határidőnek 2023. szeptember 30-át jelölték ki. Az Abafájai utcát korszerűsítik, ami azt jelenti, hogy az aszfaltozás mellett parkolóhelyeket, autóbusz-megállókat, járdát, az utca mellett zöldövezetet is kialakítanak, és kicserélik a szennyvízcsatorna bekötéseit. Mintegy 205 bekötést újítanak fel, 133 újat létesítenek, továbbá esővíz-elvezető árkokat alakítanak ki 2437 méter hosszan. Továbbá megújul az utcai világítás, és a kábeleket földben levő csatornába helyezik, optikai kábelt is húznak. 

A finanszírozási szerződés megkötése után több mint egy évvel jutott oda az útjavítási projekt, hogy október elejétől a kivitelező hozzáfog a munkálatokhoz, így valószínű, hogy jövő szeptemberig forgalomkorlátozásra kell számítani. Nem egyszerre, hanem szakaszokban dolgoznak, a Lidl nagyáruház és a „kereszt” közötti részen kezdődnek el a munkálatok. A helyszínváltozásokat időben közli majd a polgármesteri hivatal a lakosokkal, legalábbis ezt ígérte. 

Vajda György

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére