Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kiizzadt, ámde megérdemelt hazai győzelem a Maros megyei rangadón.

Kiizzadt, ámde megérdemelt hazai győzelem a Maros megyei rangadón.

A labdarúgó 3. liga 2022–2023-as karavánja útnak indult az augusztus végi hatalmas hőségben. A menetrend szerint mindjárt az új bajnoki idény nyitányában Maros megyei rangadót játszottak, a hegedűk városába a 3. osztályban újoncként szereplő ACS Marosvásárhely látogatott. A fullasztó hőség ellenére mintegy 400 fős nézősereg foglalt helyet a lelátókon, kíváncsian várva az összecsapást. 

A mérkőzés gyakorlatilag 1-0-ról rajtolt, hiszen ekkor Bujor mintegy 18 méterről telibe talált lövése a jobb felső sarokban landolt. Szépségdíjas gól volt! Változékony hajszín ide vagy oda, Vlad Bujor igazi focista… A vendégek első ízben a 12. percben veszélyeztettek, ám ekkor Ghircă kecsegtető szögből leadott jobb oldali lövése centiméterekkel kerülte el Bucin kapuját. Az első játékrész túlnyomó része a középpálya térségében zajlott, többnyire ott „fáradozott” a játékszer. A házigazdák enyhe mezőnyfölényt alakítottak ki, ám ez nem eredményezett különösebb veszélyt a fiatal Szántó kapujára. A 21. percben Enescu hajszálpontosan elvégzett bal oldali szögletét követően Mario Pop mellé „bólintott”. A 27. percben Bujor távoli, megpattanó lövését a vendégkapus magabiztosan hárította, majd nyolc perccel később ugyanő próbálkozott mintegy 40 méteres, boltíves lövéssel, ám a labda fölé szállt. Az első félidő hajrájában a marosvásárhelyiek két alkalommal is közel kerültek az egyenlítő gólhoz: előbb Gheorghe Gliga kissé zárt szögből mellé lőtt (39.) – eközben a házigazdák messzemenően legjobbja, Bujor a 43. percben egy gyönyörű, 22 méterről küldött ejtett lövése a kapufával találkozott –, majd a 44. percben Sütő Szilárd gárdája óriási lehetőséget hagyott ki: ekkor Călimani átemelte a pöttyöst Bucin kapuvédőn, ám a háló felé tartó játékszert S. Bucur hősies mozdulattal kivágta a gólvonalról, megfosztva ezzel a vendégeket a gólszerzés örömétől.

A térfélcserét követően a CSM Avântul kétgólosra növelhette volna előnyét: Ghirlejan a bal szélről Harkóhoz továbbított, ám a középpályás mintegy 10 méteres, erős lövését Szántó szögletre mentette. Az 56. percben Bujor mintegy 30 méterről elvégzett bődületes erejű lövése a felső lécen csattant. A 63. percben a vendégek kiegyenlítettek: Csegőldi Ottó higgadtan küldte a labdát mintegy 16 méterről Bucin mellett a hálóba (1-1). Az Avântul ezután többet támadott, ám nem túlzottan meggyőző módon, sem veszélyesen. A 76. percben S. Chirilă távoli rúgását a vendégkapus körülményesen ugyan, ám kiütötte. A döntetlen végkifejlethez kötelező párharc sorsa a 86. percben dőlt el, amikor Ghirlejan jobb oldali szögletét követően a tapasztalt Szilágyi Lóránd kézzel ért a labdához, s az egyértelmű, jogos büntetőt Murar egy magabiztos, védhetetlen lövéssel értékesítette (2-1).

A játék összképe alapján Stoica Vili tanítványainak győzelme megérdemeltként könyvelhető el, ám a teljesítményük korántsem minősíthető fényesnek. A 3. ligában újonc marosvásárhelyiek tisztességesen helytálltak Szászrégenben, s a harmadosztály nem tűnik számukra annyira nagy és megemészthetetlen falatnak… Noha a találkozó eléggé gyenge színvonalúnak bizonyult, említésre méltó, hogy a sportszerűség jegyében zajlott.                                                                                                                                                               

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 1. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – ACS Marosvásárhely 2-1 (1-0)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 400 néző. Vezette: Andrei Baciu (Botoșani) – Pișta Andrei, Alexandru Blănariu (mindketten Fălticeni). Ellenőr: Teodor Biriș (Vajdahunyad), Claudiu Stefănuți (Naszód).

Gólszerzők: V. Bujor (4.), Ad. Murar (86. – büntetőből), illetve Csegőldi O. (63.).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar, S. Bucur, Suciu, Serbănați, Enescu  (54. S. Chirilă), Harkó (54. P. Luca), Ghirlejan, Vrabie, M. Pop (68. R. Bucur, 87. Truța), V. Bujor.

ACS Marosvásárhely: Szántó – Bakó (82. Fehér Sz.), Circa, Csala, Szilágyi, Gliga, Ghircă (58. Oprea), Moldován T., Vecerdea, Călimani, Csegőldi.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére