Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / A Strabag-Geiger társulás kivitelezi a félbemaradt autópályaszakaszt.

A Strabag-Geiger társulás kivitelezi a félbemaradt autópályaszakaszt.

A Közúti Infrastruktúrát Kezelő Országos Társaság (CNAIR) 2022. augusztus 8-án jelölte ki az A3-as autópálya Maroskece–Aranyosgyéres közötti közel 16 kilométeres szakaszának új építőjét. A nyertes társulás a Strabag–Geiger Transilvania. 

Nagyon hosszas huzavona után, úgy tűnik, az országos infrastrukúrát kezelő hatóság az újabb licit után meghozta az A3-as autópálya Marosvásárhely–Kolozsvár közötti szakasza hiányzó részének kiépítésére vonatkozó döntését. Az ajánlatok újraértékelése után a CNAIR hétfőn közölte: a nyertes a Strabag és Geiger társulás. Mint ismeretes, ezek a cégek részt vettek az autópálya eddig megépített szakaszainak kivitelezésében is. A társulásnak a Maroskece–Aranyosgyéres közötti félbe-szerbe hagyott szakaszát kell megépítenie. 

A munkálatok értéke 420,34 millió lej, hozzáadottérték-adó nélkül. 

A tervezési időszak 3 hónap, míg a kivitelezést 18 hónap alatt kell elvégezni. Az építőknek átadás után 2 év garanciát kell vállalniuk.

A pályaszakasz hossza 15,7 km.

A kivitelezési szerződést az odaítélési procedúrával kapcsolatos esetleges óvások benyújtási határidejének lejárta után, illetve az óvások megoldása után írják alá.

Mezey Sarolta

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére