Navigáció: Kezdőlap / Sport / Maros megyei rangadó a kupában.

Maros megyei rangadó a kupában.

A román labdarúgó-szövetség közzétette a Románia-kupa első körének párosítását. A megnevezés azonban megtévesztő, hisz az 1. kört úgy kell érteni, hogy ezen a 3. ligában szereplő csapatok, valamint a regionális döntők győztesei vesznek részt, ami értelemszerűen azt jelenti, hogy utóbbiak előbb megnyerték a megyei szakaszt, majd a hat megyei győztessel rendezett regionális szakaszt is, úgyhogy bőven kellett játszaniuk addig, amíg az „első” körig jutottak.

Maros megyét három csapat képviseli. Az előző idényben is a 3. ligában szereplő nyárádtői Unirea 2018 és a szászrégeni Avântul, illetve az idén feljutott ACS Marosvásárhely, amely regionális bajnokként játszhat ebben a körben.

A közzétett párosítás értelmében a megye két képviselője egymás ellen játszik, az ACS Marosvásárhely, annak a jogán, hogy az előző idényben alacsonyabb osztályban szerepelt, hazai pályán fogadhatja a Nyárádtői Unirea 2018-at. A Szászrégeni Avântul szintén hazai pályán játszik, az ellenfele a Besztercei Gloria lesz.

A mérkőzéseket augusztus 17-én, szerdán rendezik, fél hat órai kezdettel. Összesen 37 találkozóra kerül sor, amelyeknek a győztesei továbbjutnak az augusztus 31-ére tervbe vett második körbe, ahol csatlakozik a többi 3. ligás csapat, illetve egy csapat a 2. ligából is. 

A továbbjutás egyetlen menetben dől el, döntetlen esetén 2×15 perc hosszabbítás és szükség esetén büntetőpárbaj következik.

Népújság.

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére