Navigáció: Kezdőlap / Sport / Döntetlen a megyei rangadón.

Döntetlen a megyei rangadón.

Noha Nyárádtő támadott többet, és alakított ki nagyobb helyzeteket, 1-1-re végződött az Unirea 2018 – Szászrégeni CSM Avântul megyei rangadó a labdarúgó 3. liga IX. csoportjának 9. fordulójában.

Az idén mindkét csapat a felsőházat célozza, így mindkettőnek fontos lett volna a győzelem. Az első félórában azonban egyiküknek sem sikerült igazán veszélyes támadásokat vezetnie, bár enyhe hazai mezőnyfölény volt érezhető. A jeget végül a 30. percben Astafei törte meg, aki egy tetszetős kombináció végén átlósan betört a tizenhatosba, elvitte Bucin mellett is, majd fordulásból az üres kapuba küldte a labdát (1-0). A kapott gól után szünetig Szászrégen volt némileg veszélyesebb, ám igazi helyzetet nem tudott kidolgozni.

Szünet után Nyárádtő többször növelhette volna az előnyét, ám Rusu, Ciubăncan és Astafei lehetőségei sorra kimaradtak. A legnagyobb helyzetet a 65. percben Ciubăncan hagyta ki, aki az ötösön egyedül találta magát, ám egyenesen a kapus ölébe emelte a labdát. Ezt aztán duplán bánhatta, hiszen Bucin azonnal indította Chirlejant, Feier kijött a régeni csatár fogadására, ám nem találta el a labdát, amellyel így előbbi egyedül sétálhatott be a kapuba (1-1). Nyárádtő nem tudta feldolgozni az egyenlítés sokkját, és a folytatásban, bár többet birtokolta a labdát, már nem volt veszélyes a régeni kapura, így maradt a pontosztozkodás. 

Ugyancsak a 9. fordulóban megszerezte második idénybeli győzelmét, és az elsőt hazai pályán az ACS Marosvásárhely. A vendég az a Marosújvár volt, amely a hét közepén hatalmas meglepetést okozott a Románia-kupa csoportkörében a Chindia Târgoviște 1-0-s legyőzésével. Talán emiatt is a marosújváriak, akiknek több sérült játékosuk hiányzott, eleve fáradtan léptek pályára (vagy talán túltengett bennük az önbizalom a kupasiker után), mert a házigazdák az első bő negyedóra elteltével háromgólos előnyre tettek szert. A vendégek a 20. percben szépítettek, ám utóbb hiába próbálkoztak, már nem tudtak többet elérni, különösen miután a 60. percben emberhátrányban is maradtak, Ceaca kiállítását követően.

A labdarúgó 3. liga a 9. forduló mérkőzéseivel az alapszakasz feléhez ért. A Nyárádtői Unirea 2018 a 2. helyről várja a folytatást, míg a Szászrégeni CSM Avântul szintén a felsőházi vonal fölött, a 4. helyen áll. Az ACS Marosvásárhely a 7. helyről fordul a felénél. A bajnokság azonban szünet nélkül folytatódik a visszavágókkal: az ACS a CSM Avântult fogadja, míg a nyárádtői pályára Kudzsir érkezik.

Jegyzőkönyv

Labdarúgó 3. liga, IX. csoport, 9. forduló: Nyárádtői Unirea 2018 – Szászrégeni CSM Avântul 1-1 (1-0)

Nyárádtői stadion. Vezette: Răzvan Negară (Vaslui) – Cosmin Vițelaru (Vaslui), Ionuț Andrei (Karácsonkő). Ellenőr: Marcel Savaniu (Szatmárnémeti), Vlad Călușer (Bukarest).

Gólszerzők: Astafei (30.), illetve Chirlejan (65.).

Nyárádtő: Feier –  Ndiesse, Chiorean, Suslak, Ganea, Piper, Onișor, Bálint, Rusu, Ciubăncan, Astafei. Cserék: Vlasa, Boar, Vînău, Birtalan, Rady, Petra, Sămărghițan, Todoran, Kecskés. 

Avântul: Bucin – Bugnar, Suciu, Chirilă, Truța, Șerbănați, Enescu, Valer, R. Bucur, Murar, Chirlejan. Cserék: Raica, Luca, S. Bucur, Harkó, Oltean, Pop

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére