Navigáció: Kezdőlap / Sport / Váratlan vendégsiker Szászrégenben.

Váratlan vendégsiker Szászrégenben.

Enyedi Andrei és Stoica Vilmos tanítványai elszenvedték első vereségüket hazai környezetben a Gyulafehérvári Unirea nagyon fiatal gárdája elleni találkozón, a labdarúgó 3. liga hétvégi fordulójában.

A mérkőzés huszonöt perc késéssel kezdődött, miután a Sürgősségi Mentőszolgálat helikoptere fél órával az összecsapás rajtja előtt leszállt az Avântul-pálya gyepszőnyegére… A mérkőzés eseménydúsan kezdődött, hiszen miután három perc elteltével Mario Pop kecsegtető szögből mellé lőtt, szűk négy perc alatt két gólt is jegyezhettünk: a 4. percben egy gyors támadás során a vendégek Ioan Cîrloanță révén megszerezték a vezetést – a gyulafehérváriak játékosa közelről, védhetetlen lövéssel bevette Raica kapuját (0-1), majd három perccel később Enescu mesterien elvégzett jobb oldali szögletét követően Raul Suciu 6-7 méterről egy jól helyezett, erős fejessel a hálóba bólintott (1-1). 

A 12. percben a hazaiak újra közel álltak a vezető gólhoz, ám az Enescu jobb oldali szögletrúgásából érkező beadásból Sebastian Bucur néhány méterről mellé fejelt. A 29. percben R. Suciu távoli lövése fölé szállt. Noha a vendégek ebben az időszakban nem alakítottak ki említésre méltó gólhelyzeteket, nagyon jól replikáztak, bátran, nagy lendülettel, tetszetősen adogattak. Volt néhány veszélyes akciójuk is, ám ezek a büntetőterület környékén elakadtak. Játékukon nem látszott, hogy hét játéknap után csupán a tabella 8. helyén tanyáznak. A 38. percben a szászrégeniek hatalmas gólszerzési lehetőséget puskáztak el: Răzvan Bucur remekül találta meg a büntetőterület közepén Harkót, aki ajtó-ablak szituációban naggyá tette Iovicin kapuvédőt.

A térfélcserét követően a vendégek lendületesen kezdtek, jelezve, hogy pontért, pontokért érkeztek Szászrégenbe. Elsőként Gircov próbálkozott, ám 16 méteres lövését Raica magabiztosan hárította (49.). Két perccel később a CSM Avântul szerezhetett volna újabb találatot, ám Raul Suciu erős lövését a vendégkapus bravúrosan szögletre tolta. Ezt követően, noha küzdelem  folyt minden labdáért, az összecsapás leginkább a két büntetőterület között zajlott. A viszonylag steril időszaknak a gyulafehérváriak gólja vetett véget: a 69. percben Raica meggondolatlanul, a kapujától mintegy 10-11 méterre labdát vesztett, ezt Cîrloanță remekül használta ki, mintegy 25 méterről látványosan átemelte a játékszert a házigazdák hálóőrén, amely így az üres kapuban kötött ki (1-2). A gól után néhány perccel a hazaiak erőteljesen támadtak, nyomást gyakorolva a vendégkapura. Az akciók túlnyomó része azonban kaotikus és elhamarkodott volt. 

A 79. percben Harkó ígéretes szögből mellé lőtt, majd a találkozó hajrájában a szászrégeniek Murar révén két egyenlítési lehetőséget is elpuskáztak: a 83. percben Cîrlejan jobb oldali beadásából két-három méterről fölé, majd a 90+3. percben pár méternyiről mellé fejelt.

A régeni legénység összességében eléggé halvány teljesítményt nyújtott a mérkőzésen. Noha a tabellán a forduló előtt elfoglalt 2. pozíció dicséretes és komoly fegyvertény, kissé megtévesztő a csapat valódi ütőképességét illetően.

Jegyzőkönyv

3. liga, IX. csoport, 8. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Gyulafehérvári Unirea 1-2 (1-1)

Szászrégen, Avântul-pálya, napsütéses időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Robert Mormeci (Brassó) – Claudiu Giorgiu (Kolozsvár), Cristian Gozman-Pop (Nagyvárad). Ellenőr: Ștefan Marius (Szászváros), Adrian Voica (Beszterce).

Gólszerzők: R. Suciu (7.)., illetve: I. Cîrloanță (4., 69.).

CSM Avântul: Raica – Bugnar, R. Suciu, D. Chirilă, S. Bucur, (60. Șerbănați), Truța, Enescu, Harkó, M. Pop (60. Chirlejan), R. Bucur (67. Panga), Murar.

Gyulafehérvári Unirea: Iovicin – Bârdea, Dehelean, Benkirat, Codrea (9. Onet), Mâlna, Ivan (60. Cristea), Sebaș, Gircov (77. Mokou), Indrei, Cîrloanță.

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére