Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Közel húszezer tonna csúszásgátló a Maros megyei utakra.

Közel húszezer tonna csúszásgátló a Maros megyei utakra.

A Maros megyei lerakatokban több mint 12.300 tonna csúszásgátló anyag áll rendelkezésre. A hét telephelyen – Segesváron, Erdőszentgyörgyön, Radnóton, Szászrégenben, Nyárádtőn, Ratosnyán, Kissármáson – jelenleg több mint 4.000 tonna só van készleten. Ebből a télen a DN 13, DN 13A, DN 13C, DN 14, DN 14A, DN 15, DN 15A, DN 15E és DN 16-os országutak csúszásmentesítését végzik.

Az A3-as erdélyi autópálya Maros megyei szakaszát kiszolgáló nyárádtői koordinációs és karbantartó központ számára 2.700 tonna sót szereztek be, az autópályaszakasz jelenlegi készlete 1.300 tonna.

A környezetvédelmi törvény előírásai értelmében csúszásgátlásra csak a kimondottan veszélyes szakaszokon, hágókon használható a homok. A közútkezelő telephelyein a homok mellett kalcium-kloridot raktároznak csúszásgátló anyagként, amit -7 Celsius-fok alatti hőmérséklettől alkalmaznak. A kalcium-klorid amellett, hogy környezetbarát, a téli jégmentesítés egyik leghatékonyabb anyaga, ami akár megelőző kezelésre, akár utókezelésre, a jégpáncél felolvasztására alkalmazható.

Szer Pálosy Piroska

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére