Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Határozattervezet készül Szászrégen város 2023. évi köztisztasági díjának jóváhagyásáról.

Határozattervezet készül Szászrégen város 2023. évi köztisztasági díjának jóváhagyásáról.

HIRDETÉS

Határozattervezet készül Szászrégen város 2023. évi köztisztasági díjának jóváhagyásáról 

Szászrégen közigazgatási területi egység (UAT) önkormányzata, Szászrégen város polgármestere 2023.03.20-án bejelentette Szászrégenben a 2023. évi köztisztasági díj jóváhagyásáról szóló HATÁROZATTERVEZET döntéshozatali átláthatósági eljárásának előkészítését.

A határozattervezet kidolgozására annak okán kerül sor, hogy jóvá kell hagyni Szászrégenben a 2023-as évi köztisztasági díjat, meghatározva, hogy Szászrégen önkormányzata a többi 101 közigazgatási területi egységgel együtt elfogadja azt a helyi tanácsi határozatot, amely jóváhagyja a köztisztasági szolgáltatásokért járó díjakat előíró szabályzatot, az ADI Ecolect Mureş 4. zónára – amelyhez Szászrégen is tartozik – vonatkozó műszaki-gazdasági mutatók alapján.

A Szászrégen önkormányzatának csatlakozása az „Integrált hulladékgazdálkodási rendszer Maros megyében” projekthez, az „Integrált hulladékgazdálkodási rendszer Maros megyében” társulási megállapodás révén, amelyet a megye valamennyi területi közigazgatási egységének képviselője aláírt, társulva az ECOLECT MUREŞ (ADI Ecolect Mureş) közösségi fejlesztési egyesülethez, szabályozza a 17. cikk értelmében, hogy a hulladékbegyűjtési, szállítási, válogatási, komposztálási és tárolási szolgáltatások finanszírozásának biztosítása érdekében a felek kölcsönösen megállapodnak abban, hogy a jogszabályoknak megfelelően különdíjakat állapítanak meg ezen szolgáltatások igénybevevői számára. 

A határozattervezethez kapcsolódó dokumentáció a következőket tartalmazza:

• A jóváhagyási jelentés a 2023.03.16-i 32198-as számú határozattervezet elfogadásának szükségességéről;

• 2023.03.16-i 32200-as számú szakjelentés

• A Szászrégen város 2023. évi köztisztasági díjának jóváhagyásáról szóló 2023.03.16-i 83. számú határozattervezet teljes szövege.

A dokumentáció megtekinthető:

• Az intézmény honlapján, a www.primariareghin.ro „Döntési átláthatóság” menüpontban, a következő linken: https://www.primariareghin.ro/ro/primaria-reghin/transparenta-decizionala/;

• Szászrégen önkormányzatának székhelyén, a Petru Maior tér 41. szám alatt;

A határozattervezet az intézményen belüli közönségszsolgálatra benyújtott kérelem alapján másolatban beszerezhető.

A döntési átláthatósági eljárás alá vont határozattervezettel kapcsolatos ajánlási értékű javaslatokat, véleményeket 2023.03.30-ig lehet benyújtani:

• az intézmény honlapján elérhető online űrlapon keresztül: www.primariareghin.ro, „Döntési átláthatóság” menü a  https://www.primariareghin.ro/fileadmin/editorimages/doc/Formulare/2022/formular_Legea_52.docx 

linken;

• elektronikus formátumú üzenetként az office@primariareghin.ro e-mail-címre;

• postai úton: Szászrégen önkormányzata, Petru Maior tér 41. szám;

• az intézmény székhelyén, a közönségszolgálati irodában, melynek címe: Szászrégen, Petru Maior tér 41. szám, nyitvatartási idő: hétfő, kedd, csütörtök 8 –16, szerda 8 –18, péntek 8 –13.30 óra között.

 A benyújtott anyagokon „Javaslatok a 2023-as évre Szászrégen város köztisztasági díjának jóváhagyásáról szóló határozattervezethez” megjelölés szerepeljen.

Az ajánlás értékű javaslatokat és véleményeket az intézmény honlapján, a www.primariareghin.ro „Döntési átláthatóság” menüpontban a https://www.primariareghin.ro/ro/primaria-reghin/transparenta-decizionala/ linken teszik közzé.

Az írásban megfogalmazott és benyújtott ajánlások el nem fogadását írásban megindokoljuk.

 Az érdeklődők számára lehetőség van a határozattervezet nyilvános megvitatásához találkozó szervezésére is, ha ezt valamely jogszerűen létrehozott egyesület vagy más hatóság, intézmény írásban kéri 2023.03.30-ig.

 További információkért az alábbi elérhetőségeken állunk rendelkezésükre: telefon: 0265/511112, 106-os mellék, 

e-mail: office@primariareghin.ro,

 Kapcsolattartó: Marinescu Sorina civil társadalomért felelős szakember.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére