Navigáció: Kezdőlap / Sport / Tehetetlen Avântul.

Tehetetlen Avântul.

A labdarúgó 3. ligás alsóházi rájátszás 4. játéknapján a szászrégeni gárda leszerepelt hazai környezetben a Kolozsvári Viitorul 18-24 éves fiatalokból álló együttese ellen. Az első játékrész nagyon gyenge színvonalú volt: szinte eseménytelen, csigalassúságú és unalmas. A labda többnyire a középpálya környékén „fáradozott”, enyhe Avântul-mezőnyfölénnyel. Az első negyvenöt perc olyannyira halványra sikeredett, hogy mindössze három gólszerzési lehetőséget jegyezhettünk. A legnagyobbat a vendégek részéről (a 19. percben), amikor az egykoron Avântul-játékos, Cristian Chirilă kecsegtető szögből, mintegy 14 méterről fölé emelt. Stoica Vili tanítványai csupán két alkalommal hozták veszélybe a vendégkaput A. Ghiță (29.), valamint a 44. percben Enescu révén, mindkét esetben távoli lövésekkel próbálkoztak, ám a kísérletek a kapu mellé mentek. Villámgyorsan feledhető első felvonásnak lehettünk szemtanúi, amelynek végén a szurkolók keserűen legyintve csak azt mondhatták: ez a harmadosztály lesújtóan alacsony szintje…

A második félidő 7. percében a magabiztosan és tetszetősen adogató fiatal kolozsváriak megszerezték a találkozó első és egyben egyetlen gólját: egy lendületes támadást követően a frissen pályára lépett R. Bartoș mintegy 13-14 méterről egy jól eltalált rúgással kilőtte a hosszú sarkot: 0-1. A 61. percben a Viitorul kétgólosra növelhette volna előnyét, amikor C. Chirilă hajszálpontosan elvégzett jobb oldali szabadrúgását követően Calo közelről a bal alsó kapufára „bólintotta” a labdát. Az első igazán nagy Avântul-helyzet a 69. percig váratott magára: ekkor Roșca 8 méterről küldött, látványos csúsztatott fejesét Borz kitűnő érzékkel hárította a léc alól. Két perccel később Enescu szembetalálta magát a kapussal, és mintegy 7 méterről mellé lőtt! Noha a szászrégeniek többet támadtak, igazán veszélyesek a kolozsváriak voltak, akik a 75. percben Fărăgău révén újabb gólt szerezhettek volna, ám a vendégjátékos kapáslövése kevéssel elkerülte Bucin kapuját. A mérkőzés hosszabbításperceiben a házigazdák védelme széles sugárúttá változott; a Viitorul két óriási gólhelyzetet puskázott el: a 90+1. percben Râpan képtelennek bizonyult gólt lőni a tapasztalt Bucinnak, bár egyedül vezethette rá, majd két perc elteltével D. Calo szintén ajtó-ablak szituációban lőtt, és a pöttyös a bal alsó kapufa tövével találkozott.

A régeniek újabb vereséget szenvedtek hazai pályán, s a hajrában látottak alapján örülhetnek, hogy csupán minimális különbségű volt a kudarc. A csapat teljesítménye, összmérlege a tavaszi idényben csapnivaló: két győzelem, öt vereség. Ha nem ébrednek fel sürgősen, épphogy a vörös vonal fölött zárják az idényt. Ez újabb kiábrándító szezont jelent a fehér-kékek számára, miután az ősz folyamán sokáig úgy tűnt, a felsőházi rájátszás 4. pozíciója reális célkitűzés.Jegyzőkönyv3. liga, IX. csoport, alsóházi rájátszás, 4. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Viitorul 0-1 (0-0).Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 400 néző. Vezette: Mihai Moisă (Jászvásár) – Cristian Ciorbea, Viorel Pânzaru (mindketten Brassó). Ellenőr: Constantin Gherghe (Fogaras), Petru Meterciuc (Németvásár).Gólszerző: R. Bartoș (52.).Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – S. Bucur, Suciu, Telcean, Șerbănați, M. Bucur, Roșca, Ghirlejan, Enescu (74. D. Chirilă), Bujor (13. A. Ghiță, 57. Murar), Panga.Kolozsvári Viitorul: Borz – Istrate, Milandru, Râpan, Șerbănescu, A. Pop (46. R. Bartoș), C. Chirilă, Calo, Dolghi, Fărăgău, Iepure (64. Herciu).

Szabó Antal

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére