Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal közleménye.

A Szászrégeni Polgármesteri Hivatal közleménye.

A háztartások tulajdonosai, földet megművelők, gazdálkodók, helyi lakosok figyelmébe

A 195/2005-ös számú – a környezetvédelemre vonatkozó, aktualizált – sürgősségi rendelet 3. szakasza, 94. cikkének (1) bekezdése szerint: „A környezetvédelem minden természetes és jogi személy kötelessége”, amelynek érdekében, az n) pontban foglalt kötelezettséggel összhangban, nem égethetik el az avart, nádat, bokrokat vagy füves növényzetet a környezetvédelemért felelős illetékes hatóság engedélye és a tűzoltóság előzetes tájékoztatása nélkül.

Így a tulajdonjoggal rendelkező vagy jogcím nélküli földterületek tulajdonosaira és birtokosaira, ha a fenti rendelet előírásait megszegik, és növényeket (avar, tőzeg, erdei alom, nád, bokrok vagy egyéb növényzet) égetnek vagy a tüzet nem előzik meg, az illetékes szervek bírságot szabnak ki, a bírság összege magánszemélyek esetében 7.500 lejről 15.000 lejre, jogi személyek esetében pedig 50.000 lejről 100.000 lejre emelkedik.

Ezért kérjük, legyenek tudatában annak, hogy a védett természeti területek és a természeti értékek épségének megőrzése érdekében fontos a szabályok betartása.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére