Navigáció: Kezdőlap / Sport / A szászrégeniek győzelemmel búcsúztak.

A szászrégeniek győzelemmel búcsúztak.

A labdarúgó harmadosztályban az alsóházi rájátszás utolsó játéknapjához érkeztek az elmúlt hét végén. A szászrégeni gárda a kolozsvári „zöld vírusokat” látta vendégül.

A zsinórban szerzett két 1-0-s győzelemnek köszönhetően a házigazdák számára a találkozó tét nélkülivé vált, a kolozsváriak pedig kiesőként érkeztek a hegedűk városába, így egyik együttest sem ösztökélte különösebb motiváció, ami rá is nyomta bélyegét az összecsapás színvonalára.

Az első játékrész zömében kiegyensúlyozott volt. A „pöttyös” leginkább a két büntetőterület között fáradozott, mindkét csapat időnként enyhe mezőnyfölényben játszott. Ennélfogva a mintegy félezres nézőseregnek kevés látnivalóban volt része. Az első említésre érdemleges kapujelenet a 12. percben adódott, amikor a mindössze 17 esztendős Panga 16 méteres lövését a vendég kapus  magabiztosan hárította. A 23. percben a Sănătatea Pașcanu révén próbálkozott lövéssel, ám a kísérlet ,kevéssel ugyan, de elkerülte Bucin kapuját. A 41. percben Chirlejan mintegy 10 méterről, teljesen zavartalan helyzetben, jócskán föléemelt. Egy perccel később megszületett a mérkőzés első és egyben egyetlen találata: ekkor a nagyon aktív Panga harmadszorra is meglódult a jobb szélen, betört a büntetőterületre, s beadás helyett mintegy 9-10 méterről látványosan, védhetetlenül kilőtte a hosszú sarkot: 1-0.

A második félidőt nagyrészt a vendégek uralták, többet támadtak, s több alkalommal is veszélyt teremtettek a hazai kapu előterében. ám Bucin vagy a védőfal derekasan állta a vendégek nyomását. Az 55. percben az Avântul próbálkozott lövéssel, ám Chirlejan ígéretes pozícióból erőtlenül lőtt. A 62. percben a vendégek kihagyták az egyik legnagyobb gólszerzési lehetőségüket: Pașca Bucinnal került szembe, és közelről lőtt, ám az Avântul tapasztalt hálóőre magabiztosan hárított. Két perccel később, a szászrégeniek Chirlejan lökéséért a tizenhatos területén büntetőhöz jutottak, amelyet a fiatal Ghiță kiszámíthatóan és gyengén végzett el, így Cotîrlă hárítani tudott. A 70. percben a gólszerző Panga mintegy 17 méterről lőtt, ám a kísérlete fölément. A vendégek ezután erőteljesen letámadtak, de hiába közelítették meg a régeni büntetőterületet, annak környékén eltanácstalanodtak, vagy pedig a hazai védelem a 40 esztendős, lelkes és fáradhatatlan Truța csapatkapitánnyal az élen ügyesen hárított. Nem mellékesen Panga és Chirlejan mellett Truța volt a csapat egyik legjobbja. A 78. percben Cobârzan kecsegtető helyzetből gyengén találta el a játékszert. Ezt követően a lefújás pillanatáig sem a kolozsváriak elszánt próbálkozásai, sem a szászrégeniek ellentámadásai nem hoztak változást az eredményjelzőn.

Enyedi Andrei, valamint Stoica Vili legénysége az alsóházi rájátszás csapnivaló kezdete után három 1-0-s győzelmet aratott zsinórban, ami végérvényesen eloszlatta az esetleges kiesés izgalmainak lehetőségét.

A 2022–2023-es pontvadászat a szászrégeniek szempontjából eléggé felemásra sikeredett, hiszen az alapszakasz tizenharmadik fordulójáig az együttes a 3-4. helyen tanyázott, ám a téli szünet után, Harkó Károly, valamint Valeriu Vrabie alapemberek távozásával következett a hanyatlás. Minden bizonnyal az említett játékosokkal és egy-két erősítéssel a csapat a felsőházban tölthette volna a rájátszást. A hegedűk városában a körülmények ugyan nem rosszak, ám a zömében nagyon alacsony fizetés miatt a képzett és meghatározó labdarúgók rendre elhagyják az alakulatot… 

Jövőre az Avântul fennállása 75. évfordulóját ünnepli. A helyi hatóságok és a klub vezetőségének szíves figyelmébe: nem ártana felújítani a klub székhelyét, amíg az öreg épület nem válik csupán egyemeletessé…

Jegyzőkönyv

3.liga, IX. csoport, alsóházi rájátszás 10. (utolsó) forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kolozsvári Sănătatea 1-0 (1-0).

Szászrégen, Avântul-pálya, napsütéses idő, mintegy 500 néző. Vezette: Răzvan Necrici (Románkékes) – Bedőházi Gergely (Sepsiszentgyörgy), Ungvári Levente (Hídvég). Ellenőr:  Alexandru Gherghe (Fogaras), Mihai Harlab (Brassó).

Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – Șerbănați (75. Telcean), Suciu, Truța, R.Bucur, Luca, Enescu, S. Chirilă (75. Oltean), Chirlejan, Panga, Ghiță (90+1. S, Bucur).

Kolozsvári Sanatatea: Cotirlă – Pașca (68. Sárosi), Szőllőssy, Ștefan, Pașcanu, Câmpean, Cobârzan, Petriș, Goga (46. Vescan), Zanc, Zărnescu. 

Gólszerző: Ov. Panga (42.).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére