Navigáció: Kezdőlap / Sport / Elkészült a 3. liga csoportbeosztása és a bajnoki program.

Elkészült a 3. liga csoportbeosztása és a bajnoki program.

Közzétette a labdarúgó-szövetség a 3. liga csoportbeosztását, pénteken pedig kisorsolták a bajnoki programot. A Maros megyét képviselő három csapat idén is a 9. csoportba kapott besorolást, amelynek az összetétele azonban némileg változik, és néhány furcsaságról mindenképpen beszámolhatunk. Így például a két kolozsvári csapat, a Viitorul és a végül a visszalépések miatt mégiscsak ezen a szinten maradt Sănătatea nem ugyanabban a csoportban játszik majd, utóbbit átsorolták a 10. csoportba, ahonnan ide hozták a Besztercei Gloria 2018 csapatát. Utóbbiról tudni kell, hogy a tavaly a feljutásra pályázott, azonban Szatmárnémeti és Nagyvárad túl erős ellenfélnek bizonyult. Az idén ráadásul a 10. csoportban megjelent a 2. ligából kiesett Nagybánya is, így Besztercén talán úgy gondolták, könnyebb dolguk lesz itt, és erről „meggyőzték” a szövetség döntéshozóit is. Az idén feljutást célzó Nyárádtőnek azonban nem csak Beszterce lesz kemény ellenfele, hanem vélhetően az ACS Medgyes is, amely, noha csak az idén jutott fel, már a megalakulásakor az egykori Gaz Metan története fonalának újrafelvételét célozta. És akkor Kudzsirról még nem is szóltunk…

A 10. csoportban, amely a feljutási osztályozó szempontjából a 9. csoport társának számít, Szatmárnémeti, Nagybánya és Zilah lesznek vélhetően a legerősebbek, miután az idei osztályozón a Nyárádtővel szemben alulmaradt Nagyváradnak sikerült kivonnia magát ebből a tízesből (noha a várossal gyakorlatilag összenőtt Félixfürdő és Biharszentandrás itt találhatók), és átsoroltatta magát a 7. csoportba… Ennek a listának a kapcsán feltűnik, hogy Szatmárnémetit is utolérte a Kelet-Európában (a jelenség Marosvásárhelyt sem kerülte el) oly divatos klubklónozás. Az idén két Szatmárnémeti Olimpia is lesz a 10. csoportban. Az egyik a CSM Olimpia, a másik az Olimpia MCMXXI. Utóbbi idén jutott fel a harmadosztályba.

Ami a bajnoki programot illeti, mindjárt az első fordulóban megismétlik az ACS Marosvásárhely–Nyárádtő megyei rangadót a kupameccs után, erre azonban már nem lehet azt mondani, hogy a felkészülés részét képezte. Márpedig mindketten a felsőházat célozzák…

A labdarúgó 3. liga 10. csoportjában szereplő Maros megyei csapatok programja az első bajnoki körben, amelyből kiderül az is, hogy kik az ellenfelek ebben a bajnoki idényben:

1. forduló (augusztus 26.): ACS Marosvásárhely–Nyárádtői Unirea 2018, Kudzsiri Metalurgistul–Szászrégeni Avântul; 2. forduló (szeptember 2.): Szászrégen–Besztercei Gloria, Nyárádtő–Gyulafehérvári CSU, Gyulafehárvári CSM Unirea–Marosvásárhely; 3. forduló (szeptember 9.): ACS Medgyes 2022–Szászrégen, Marosvásárhely–Kudzsir, Kolozsvári Viitorul–Nyárádtő; 4. forduló (szeptember 16.): Szászrégen–Alsógáldi Industria, Nyárádtő–Beszterce, Medgyes–Marosvásárhely; 5. forduló (szeptember 23.): Marosvásárhely–Szászrégen, Alsógáld–Nyárádtő; 6. forduló (szeptember 30.): Szászrégen–Nyárádtő, Marosvásárhely–Gyulafehérvári CSU; 7. forduló (október 7.): Gyulafehérvári CSU–Szászrégen, Kolozsvári Viitorul–Marosvásárhely, Nyárádtő–Gyulafehárvári CSM Unirea; 8. forduló (október 14.): Szászrégen–Gyulafehérvári CSM Unirea, Kudzsir–Nyárádtő, Marosvásárhely–Beszterce; 9. forduló (október 21.): Kolozsvári Viitorul–Szászrégen, Alsógáld–Marosvásárhely, Nyárádtő–Medgyes.

Az idén a visszavágókból is lejátszanak hat fordulót, a 15. fordulót december 2-án rendezik, aztán az alapszakasz az utolsó három fordulóval 2024. március 9-én rajtol ismét.

Bálint Zsombor

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére