Navigáció: Kezdőlap / Sport / Gólképtelen szászrégeniek.

Gólképtelen szászrégeniek.

Miután a labdarúgó harmadosztály nyitófordulójában minimális különbséggel maradt alul Kudzsiron, a CSM Avântul hazai környezetben a csoport egyik feljutó helyére pályázó együttesét, a Beszterce-naszódi Gloria 2018 csapatát látta vendégül.

A hőség dacára az iramra nem lehetett panasz, az első gólszerzési lehetőséget a 7. percben, a CSM Avântul oldalán jegyezhettük, amikor Potor 8 méteres lövését  blokkolta a vendégek védelme. A beszterceiek válasza sem késett, a 15. percben Mihalcea jól eltalált lövését Bucin bravúrosan hárította. A 27. percben újra a látogatók veszélyeztettek, a nagyon aktív Davodzie szembekerült a régeniek hálóőrével, ám Bucin remekül mozdult ki a kapujából, és elkanalazta a játékszert. 

A 35. percben a Gloria 2018 megszerezte a vezetést: V. Mihai hajszálpontosan beívelt bal oldali szögletét Rareș Bălan az álmélkodó hazai védők mellől mintegy 7 méterről a hálóba bólintotta (0-1).  Három perccel később Haralambie tévesen mozdult ki egy bal oldali beadásra, és a levegőben elsodorta Murart, az egyértelműnek tűnő büntető helyett azonban Tudor Jurcă aradi játékvezető támadó szabálytalanságot ítélt. 

Az igen valószínű 1-1 helyett pedig a félidő első ráadásában 0-2-re módosult az eredményjelző: V. Mihalcea könnyedén betört a büntetőterület jobb oldalán, s pár méterről védhetetlen lövést küldött a léc alá (0-2).

A második játékrész besztercei gólhelyzettel rajtolt: Davodzie közelről mellé lőtt (49.). A vendégek többet támadtak, s az 57. percben ugyancsak Davodzie távoli lövéssel próbálkozott, ám kísérlete kevéssel elkerülte Bucin kapuját. 

A CSM Avântul egyetlen, s egyben legnagyobb második félidőbeli gólhelyzetét a 67. percben jegyezhettük: ekkor Murar erős lövését Haralambie csak kiütni tudta, a kipattanó pöttyös Ghițához került, aki mintegy 3 méterről képtelen volt bepöckölni a vendégek kapujába. A mérkőzés két besztercei gólhelyzettel zárult: a 72. percben V. Mihai jó lövését Bucin szögletre tolta, majd három perc elteltével Mihalcea bombája a bal alsó kapufával találkozott. Mindeközben a CSM Avântul nem igazán tudta különösebben veszélyeztetni Haralambie kapuját.

A Gloria 2018 ütőképes, ám korántsem félelmetes gárdának tűnt, így lett volna keresnivalójuk a régenieknek. Azonban nehézkes játékukkal csupán elvétve kerültek gólhelyzetbe, és még a szerencse is elpártolt tőlük. Enyedi Andrei legénysége még nem talált be az ellenfél kapujába ebben az idényben. A látottak alapján félő, hogy újabb kínkeserves idény elé néznek.     

 Jegyzőkönyv

3.liga, IX. csoport, alapszakasz, 2. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Beszterce-naszódi Gloria 2018 0-2 (0-2)

Szászrégen, Avântul-pálya, mintegy 400 néző. Vezette: Tudor Jurcă (Arad).

CSM Avântul: Bucin – Bugnar,  Suciu, D. Dan, Truța, M. Bucur, Potor, Enescu (57. Chirlejan), M. Pop (57. V. Bujor), Murar, Ghită (79. Oltean).

Gloria 2018: Haralambie – Martinovici, Davodzie (83. Fridrich), R. Bălan (68. Mar), F. Bălan, Gallo, V. Mihalcea (77. S. Luca), Larionesi, Păturcă, Banyoi, V. Mihai.

Gólszerzők: R. Bălan (35.), V. Mihalcea (45+1.).

Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére