Navigáció: Kezdőlap / Sport / Kiizzadt bajnoki pont.

Kiizzadt bajnoki pont.

A labdarúgó-harmadosztály negyedik játéknapja előtt a szászrégeniek igencsak nehéz helyzetben voltak, hiszen Enyedi Andrei tanítványainak még nem sikerült pontot szerezniük, sőt az ellenfél hálóját is képtelenek voltak megzörgetni! Az Alsógáld elleni találkozón aztán megtört a jég a gól- és a pontszerzés tekintetében is.

Az eredetileg a múlt péntekre kitűzött találkozót a gáldiak létszámgondjai miatt keddre halasztotta a sportági szakszövetség. A mérkőzés első félidejét a házigazdák magabiztosan uralták, folyamatosan támadva, ám ennek dacára csupán két-három említésre érdemleges gólhelyzetet dolgoztak ki. Ezzel szemben a Fehér megyei gárda szervezetten és higgadtan védekezett, s noha alig öt-hat alkalommal lépte át az Avântul térfelét, a hatékonysága több mint irigylésre méltó volt, szűk három perc leforgása alatt kétszer is betaláltak Bucin kapujába! A 12. percben S. Luca 20 méteres lövését az eléggé túlsúlyos, ámde elismerésre méltó lábjátékkal rendelkező Suciu kapuvédő könnyedén elcsípte. A túloldalon Cioară távoli kísérlete erőtlenre sikeredett, így nem okozott gondot a tapasztalt Bucinnak. A 23. percben a régeniekhez visszatérő David Potor próbálkozott lövéssel, ám a kísérlet centiméterekkel fölément. Ezt követően a nagyon szerény képességű, ám szervezetten játszó vendégeké lett a főszerep: röpke három perc alatt egyszer találtak be Bucin hálójába, a 30. percben mégis – a játék képe alapján megdöbbentő! – 0-2-t mutatott az eredményjelző. A 28. percben egy tetszetős magyargáldi támadás végén Frențiu került kihagyhatatlan lövőhelyzetbe, s mintegy 9-10 méterről nem is hibázott: 0-1. Majd alig két perc elteltével egy jobb oldali beadásból Chirlejan, senkitől sem zavartatva, közvetlen közelről saját kapuja bal sarkába továbbított, (0-2)! A lecke ezzel alaposan fel volt adva az Avântul játékosainak, kezdődhetett a kínkeserves küzdelem a hátrány ledolgozásáért. A 38. percben Murar remekül ugratta ki Ghițăt, ám a fiatal, Besztercéről érkezett csatár alig pár méterről erőtlenül lőtt kapura. (Nem mellékesen: Ghiță annyira gyenge, hogy nagy valószínűség szerint még teremfociban is nehezen állná a sarat…) Az első játékrész utolsó mozzanataiban a pöttyös a tehetséges Pangához kerül, aki mintegy 10 méterről Suciu kapuvédő mellett a hálóba továbbított (1-2), lefaragva ezzel csapata kínos, kétgólos hátrányából.

A második félidő 5. percében a frissen pályára lépett M. Pop a büntetőterület bal oldaláról, kissé zárt szögből, az oldalhálóba lőtt. Az 54. percben Panga kísérletezett a tizenhatos jobb sarkáról, ám a labda mellészállt, majd öt perccel később Bujor került kecsegtető helyzetbe, de a tapasztalt csatár kapura rúgása erőtlenre sikeredett. A 65. percben majdhogynem végérvényesen megpecsételődött a találkozó sorsa, amikor egy gyors ellentámadás nyomán Grosu egyedül nézhetett farkasszemet Bucinnal, ám pár méteres lövése elkerülte a hazaiak kapuját! És ahogyan az a labdarúgásban általában lenni szokott, az elpuskázott hatalmas helyzet alig három perccel később megbosszulta magát: Bujor a bal szélről remek ütemben végzett el egy szabadrúgást, a játékszert valósággal a csapat egyik legjobbjának, Truțának a fejére varázsolta, aki 9-10 méterről Suciu kapujába bólintotta (2-2).

Noha a végső hármas sípszó elhangzásáig több gól nem esett, az összecsapás elismerésre méltó színvonalúra nőtte ki magát. A ritmusra nem lehetett panasz, és gólszerzési lehetőségekben sem volt hiány. Ezúttal beigazolódott, hogy két szerény képességű együttes is képes eléggé jó minőségű labdarúgást produkálni.

A 72. percben a Fehér megyeiek nagyon közel álltak, hogy újra vezetéshez jussanak, ám ekkor Stănilă, majd néhány másodperc múlva Giorgiu a büntetőterület közepéről leadott, jól eltalált lövéseit Bucin óriási bravúrral hárította! Az Avântul sem maradt adós: a 78. percben Murar távoli lövése célt tévesztett, majd három perccel később Bujor bődületes erejű lövését Suciu kivételes reflexszel hárította. A 83. percben ugyancsak Bujor 17 méterről végezhetett el egy szabadrúgást, ám a lövése jócskán elkerülte a vendégek kapuját. Az utolsó említésre érdemleges hazai helyzet a 87. perc eseménye, ekkor azonban S. Luca kecsegtető szögből föléemelt.

Az öt hosszabbításperc lejártával a nagyszebeni sípmester szentesítette a mindent összevetve igazságosnak minősíthető 2-2-es döntetlent. A régeniek teljesítménye főképp az első félidőben eléggé halvány volt, s a második játékrészben mutatott valamivel jobb produkcíó kevésnek bizonyult az első három bajnoki pont megszerzéséhez.Jegyzőkönyv3. liga. IX. csoport, 4.forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Alsógáldi Industria 2-2 (1-2).Szászrégen, Avântul-pálya, változékony időjárás, mintegy 250 néző. Vezette: Dumitru Lac – Adrian Drăgan, Răzvan Spătar (mindhárman Nagyszeben). Ellenőr: Marius Cozma (Zilah), Fodor József (Székelyudvarhely).Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – Truța, Suciu, R. Bucur, Potor (46. M. Pop), S. Luca, Enescu (58. Serbănați), Ghirlejan, Murar, Panga, Ghiță (58. Bujor).Alsógáldi Industria: Suciu – Juncan, Potopea, S. Radu (63. Circov), Puha, Medrea, Grosu, Giorgiu (85.Nașcu), Frențiu, Cioară (65. Mureșan), Stănilă.Gólszerzők: Ov. Panga (45.), F. Truța (68.), illetve R. Frențiu (28.), P. Chirlejan (30. – öngól).

 Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére