Navigáció: Kezdőlap / Sport / PRESSing: gólzáporos idénynyitás.

PRESSing: gólzáporos idénynyitás.

Féléves szünet után lépett újra pályára a marosvásárhelyi sajtócsapat, a PRESSing – ezúttal a beresztelki műfüves pályán állt ki a Deák Károly által vezetett szászrégeni Old Boys öregfiú-együttese ellen –, hiszen utoljára március 11-én fociztak az újságírók a házi rendezésű PRESSing Kupán. 

Az idénynyitó találkozóra kissé foghíjasan állt ki a vendégcsapat, több játékosát (Karácsonyi Zsigmond, Kádár Zoltán, Czimbalmos Ferenc, Czimbalmos Csaba, Székely Szilárd) nélkülöznie kellett, viszont a találkozón jelen lévő játékostársak kiváló, sokpasszos futballt produkálva 6-6-os döntetlent értek el a szintén jól focizó házigazdákkal szemben úgy, hogy több alkalommal is vezettek. 

A találkozón sok ellentámadást, szemet gyönyörködtető kapujelenetet, távoli lövést és parádés védést, valamint több kapufát is láthattunk. 

A hazaiaktól kitűnt többek közt Szászrégen korábbi polgármestere, Nagy András, aki csapatkapitányként jelesen vezette társait, az Avântul és az Oțelul egykori C osztályos csapataiban is megfordult Kovács Lóránt játékirányító, valamint Baciu Gheorghe kapus, míg a tollforgatók együttesében a nemrég „leigazolt” volt sajtós, irányító szerepkörben futballozó Kádár Botond, továbbá a Maros Megyei Labdarúgó-egyesület titkára, a hátvéd Toth Iosif, ifj. Csutor András-Tomi pedig jelentős mértékben vette ki részét a gólgyártásból (4 találatot jegyzett). 

Érdekességként megemlíthető, hogy a találkozó végén a szászrégeni Old Boys együttesében pályára lépett a 73 éves Deák Károly, aki 1969 és 1971, valamint 1975 és 1979 között a Szászrégeni  Avântul, 1971 és 1975 között a helyi Oțelul játékosa volt. Deák – aki immár 30 éve a szászrégeni öregfiúk intézője, szervezője – jelenleg a Szászrégeni Sporting együttes U12-es csapatának edzője.

A két csapat: 

* Szászrégeni Old Boys: Baciu Gheorghe – Nagy András (csk.), Baksai Mihály, Kovács Lóránt, Sabău Marcel, Bagoly Zoltán, Horváth Dániel, Crețu Tiberiu, Deák Károly;

* PRESSing: Szucher Ervin (csk.) – Bögözi Attila, Farczádi Attila, Toth Iosif, Vajda György, ifj. Csutor András-Tomi, Kádár Botond, Szabó Attila. 

A PRESSing legközelebb október 5-én, csütörtökön lép pályára Szovátán, ahol Soós Levente és Soós Zsigmond helyi testnevelő tanárok barátainak csapata ellen játszik majd. 

Czimbalmos Ferenc-Attila

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére