Navigáció: Kezdőlap / Megyei hírek / Bezsnei Andor kulcsos háza. Angliai nászutasok választása

Bezsnei Andor kulcsos háza. Angliai nászutasok választása

A magyarói Bezsnei Andor a Felső-Maros mente turizmusában látja a jövőt, és úgy tűnik, meg is találta a „kulcsot” ahhoz, hogy ebben igazán sikeres legyen. A fiatal családapa tavaly nyitotta meg első, farm stílusban – saját kezűleg – épített kulcsos házát, amely mellett egy horgásztó is van. 

A Transylvanian Farmstay nevű szálláshelyre azóta a világ távoli részeiről is érkeztek és érkeznek folyamatosan a vendégek, így Andor újabb szintre lépett vállalkozásában, második, Transylvanian Lake House nevű ingatlanja is felépült már. A fiatalembert sikere titkáról kérdeztük.

– A Transylvanian Farmstayt az airbnb online platformon (sz. m. magánszemélyektől bérelhető ingatlanok internetes foglalási rendszere) hirdettem meg, és ez annyira bevált, hogy az elmúlt időszakban Ausztráliából már hárman is vendégeskedtek nálunk, többek között egy művész a Sydney-i Operaházból, aki Szászrégenben akart csellót vásárolni. Havonta jönnek turisták Németországból, egy angliai házaspár pedig a nászútját töltötte itt. Ugyanakkor a Közel-Keletről – Izraelből, Abu-Dzabiból, Törökországból – is voltak már vendégeink, ahogy a közép-amerikai Mexikóból, a dél-amerikai Chiléből és az Egyesült Államokból, illetve Kanadából is. De Ukrajnából is rengeteg vendéget fogadtunk. A nálunk megszálló turistáknak körülbelül fele tehát külföldi. A hazaiak közül a legtöbben Bukarestből érkeznek egy hétvégére. Képesek péntek délután 6-7 órát vezetni azért, hogy vasárnap délig, délutánig nálunk pihenhessenek. Az új házikó felépítését az első keresettsége motiválta. Ezt a házat már nem én építettem, hanem fogadott mesteremberek. Szeptember 5-én kezdték ásni az alapot, 25-én pedig már be volt fedve a ház. A további munkálatokat, a vakolást, szigetelést, teraszépítést már én végzem el. 

– Mi a legfőbb vonzereje a már működő kulcsos háznak? – kérdeztük.

– Egyrészt a csend, másrészt az állatok. Három szelíd dámszarvasunk van, kézből lehet etetni őket, ugyanakkor Angus szarvasmarhákat is tartunk, ezek is látványossá teszik a helyet, emellett horgászni is lehet. Az is fontos szempont, hogy erről a vidékről sok turisztikai látványosság megközelíthető. Készítettem egy online útikalauzt, amiben egyebek mellett az Istenszékéről, a marosvécsi kastélyról, Szovátáról, Parajdról, sőt még az Európában egyedinek számító tordai sóbányáról is lehet tájékozódni, illetve étteremajánlások is olvashatók. 

Mivel Bezsnei Andor szálláshelyének sajátossága a meghitt, intim környezet, a két ház közé bambuszültetvényt tervez, így az egyik ingatlanból nem lehet majd átlátni a másikra. Mint megtudtuk, az első kulcsos házat év végéig – és persze szilveszterre is – lefoglalták már a távolról érkező vendégek. 

Nagy Székely Ildikó

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére