Navigáció: Kezdőlap / Sport / Edzőváltás vereséggel Szászrégenben.

Edzőváltás vereséggel Szászrégenben.

A 3. liga visszavágójának első játéknapján a szászrégeniek a kudzsiri Metalurgistul gárdáját fogadták. A találkozó előtt két nappal Enyedi Andrei vezetőedzőt lemondásra késztették vagy inkább kényszerítették! Szászrégenben eléggé ritkán haragszik meg futballszakember a „falura”, ám amikor ez történik, akkor ennek meg is van az „eredménye”… (Meg nem erősített értesülések szerint a CSM Avântul kispadján hamarosan besztercei tréner foglal majd helyet.)

A nehéz, felázott talajú pálya ellenére az első játékrész gólgazdag, fordulatos, valamint gólszerzési lehetőségekben bővelkedő volt. Mindezt hűen igazolja, hogy már a 20. percben hihetetlen 3-1-et mutatott az eredményjelző! A 4. percben Bujor kecsegtető helyzetben találta magát, ám mintegy 11 méterről fölélőtt, két perccel később pedig a vendégek megszerezték a vezetést: ekkor De Freitas remek ütemű bal oldali beadását A. Dohotariu néhány méterről védhetetlenül Bucin hálójába „bólintotta” (0-1). A kapott gól nem törte la a hazaiakat, hiszen már a 10. percben közel álltak az egyenlítéshez, ám ekkor Ghiță ajtó-ablak helyzetben a bal kapufa mellé gurított! Ezt követően a CSM Avântul hat varázslatos perce következett, hiszen e szűk időtartam alatt Stoica Vili tanítványai három alkalommal is betaláltak Csapó Roland kapujába! A 14. percben Bujor mesterien ugratta ki Ghițăt, aki a vendég kapussal szemben ezúttal nem hibázott, egy erős lövéssel kiegyenlítette az állást (1-1). A 19. percben Chirlejan pontos bal oldali, lapos beadását Bujor 7-8 méterről a hálóba pöckölte (2-1), majd csupán negyven másodperc elteltével Bujor duplázott: 20 méteres, megpattant lövése a hálóban kötött ki (3-1). Csodák csodája volt ez az ekkor ellenállhatatlannak tűnő Avântul részéről, hiszen ilyenre, hogy már az első félidő felénél kétgólos előnyre tegyen szert a szászrégeni csapat, szinte emberemlékezet óta nem volt példa! A játék képe alapján azonban a kétgolos vezetés korántsem tűnt túl szilárdnak vagy megnyugtatónak… A 26. percben a Fehér megyeiek hajszálnyira voltak a hátrányuk lefaragásától: ekkor Udrea ellőtte a játékszert Bucin kapuvédő mellett, ám a sáros talaj alaposan lelassította a labdát, így R. Bucur a gólvonalról felszabadított.  A vendégek folyamatosan veszélyeztettek a továbbiakban is, s a 36. percben, egy jobb oldali beívelést követően Hăprianu pazarul fejelt Bucin kapujába (3-2). Az idő múlásával pedig teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy az összecsapás sorsa korántsem dőlt el…

A második félidő 6. percében a szászrégeniek nagyon közel álltak a negyedik találatukhoz,, ám Panga pontos jobb oldali beadását Bujor ígéretes pozícióból fölébólintotta. Egy perccel később a vendégek kiegyenlítettek: ekkor egy jól kidolgozott támadás végén Cocan egyedül nézhetett farkasszemet Bucinnal, s közelről higgadtan lőtt a hálóba (3-3)! Ezt követően a Metalurgistul többet kezdeményezett, lendületes, valamint veszélyes támadásokat vezetve. Miután az 58. percben Taban beívelését Cocan az oldalhálóba fejelte, a 70. percben – korántsem meglepő módon – a vendégeknek sikerült megfordítaniuk a mérkőzés állását: De Freitas mesterien küldött jobb oldali beadását Dohotariu, mintegy 10 méterről ismételten szépségdíjas módon fejelte a hazaiak hálójába (3-4). Ritka látványos volt a Fehér megyeiek mindhárom fejes gólja! Az összecsapás utolsó negyedórájában a CSM Avântul szinte végig támadott, ám a folyamatosan zuhogó eső miatt egyre nehezebb talajúvá vált a pálya, és ez alaposan megnehezítette Stoica Vili legénységének a feladatát. A hajrában a régeniek három említésre érdemleges gólhelyzetet is kihagytak Ghiță révén (84., 89.): előbb közeli lövése erőtlenre sikeredett, majd Bucur bal oldali beadását követően a kapu torkából képtelen volt bekotorni a labdát Csapó hálójába. A 87. percben pedig S. Luca közvetlen közelről gyengén találta el a pöttyöst.

A házigazdák vereséget szenvedtek hazai környezetben egy olyan mérkőzésen, amelyen a döntetlen sokkal jobban tükrözte volna a pályán zajlott történéseket. Tíz forduló után teljesen egyértelmű, hogy a csapat – ahogyan az utóbbi években megszokhattuk – újra elkeseredett küzdelmet vívhat majd a kiesés elkerüléséért. Nagyon úgy tűnik, hogy jelenleg fociban Szászrégen nem érdemel ennél többet.Jegyzőkönyv3. liga, IX. csoport, 10. forduló: Szászrégeni CSM Avântul – Kudzsiri Metalurgistul 3-4(3-2)Szászrégen, Avântul-pálya, esős idő, mintegy 150 néző. Vezette: Dragoș Țurcanu – Ionuț Turcanu (mindketten Karácsonkő), Nicoleta Grigoriu (Botosán). Ellenőr: Ciprian Mardan (Fogaras), Ioan Duma (Nagyszeben).Szászrégeni CSM Avântul: Bucin – Chirlejan (90+3. C. Merdariu),  Bugnar, Truța, R. Bucur, S. Luca, Enescu (74. P. Luca), Potor (62. M. Pop), Panga (74. D. Dan), Bujor, A. Ghiță.Kudzsiri Metalurgistul: Csapó – Dohotariu, Itu, Popa (63. R. Păcurar), De Freitas, Udrea, P. Păcurar, Hăprianu, Taban (78. Bura), Cocan, Selagea (63. Șauca).Gólszerzők: A. Ghiță (14.). V. Bujor ( 19., 20. ) illetve A. Dohotariu (6., 70.), Gh. Hăprianu (36.), C. Cocan (52.).

 Szabó Antal-Lóránd

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére