Navigáció: Kezdőlap / Városi hírek / Közlemény a helyi adók és illetékek 2024. évi megállapításáról szóló HATÁROZATTERVEZET előkészítéséről.

Közlemény a helyi adók és illetékek 2024. évi megállapításáról szóló HATÁROZATTERVEZET előkészítéséről.

2023. október 20-án Szászrégen polgármestere bejelentette a 2024-es évi helyi adók és illetékek megállapításáról szóló HATÁROZATTERVEZET kidolgozási folyamatára vonatkozó döntéshozatali átláthatósági eljárás elindítását.

A határozattervezet kidolgozását az indokolja, hogy a helyi adózásról szóló 273/2006. sz. törvény 27. cikkének rendelkezései szerint, amelyet a későbbi módosításokkal és kiegészítésekkel aktualizáltak, a helyi közigazgatási hatóságok hatáskörébe tartozik a helyi adók és illetékek megállapítása és jóváhagyása a törvényben meghatározott keretek között és feltételek mellett. 

 A határozattervezethez kapcsolódó dokumentáció a következőket tartalmazza: 

– A 2023. október 20-i 60474. számú jóváhagyási beszámoló; 

– A 2023. október 20-i 60479. sz. szakértői jelentés;

– A 2023. október 20-i 267. sz. határozattervezet teljes szövege, 15 melléklettel együtt.

A dokumentáció megtekinthető:

– Az intézmény honlapján (www.primariareghin.ro), az „Átlátható döntéshozatal” menüpontban, a következő linken: https://www.primariareghin.ro/ro/primaria-reghin/transparenta-decizionala/;

– Szászrégen város önkormányzatának székhelyén, Petru Maior tér 41. szám.

A határozattervezet egy példánya a közönségszolgálati irodába benyújtott kérelem alapján beszerezhető.

Az átlátható döntéshozatali eljárás alá vont határozattervezettel kapcsolatos javaslatokat, javaslatokat és véleményeket 2023.11.10-ig lehet benyújtani:

– az intézmény honlapján: www.primariareghin.ro, az „Átlátható döntéshozatal” című menüpontban, a https://www.primariareghin.ro/fileadmin/editorimages/doc/Formulare/2022/formular Law_52.docx linkre kattintva elérhető online űrlapon keresztül, amelyet letöltés és kitöltés után az office@primariareghin.ro 

e-mail-címre lehet elküldeni;

– elektronikus üzenetként az office@primariareghin.ro e-mail-címre küldött elektronikus üzenetben;

– postai úton, a következő címre: Szászrégen önkormányzata, Maros megye, Petru Maior tér 41. szám;

– az intézmény székhelyén, a közönségszolgálati irodába (Petru Maior tér 41.) hétfőn, kedden, csütörtökön 8-16 óra között, szerdán 8-18.30 óra között és pénteken 8-13.30 óra között.

– A benyújtott észrevételeken tüntessék fel: „Javaslatok a helyi adók és illetékek 2024. évi meghatározására vonatkozó határozattervezethez”.

Az észrevételeket, javaslatokat és az ajánlás értékű véleményeket az intézmény honlapján, a 

www.primariareghin.ro oldalon, az „Átlátható döntéshozatal” menüpontban, a https://www.primariareghin.ro/ro/primaria-reghin/transparenta-decizionala/ linken teszik közzé.

Az előterjesztett és írásban benyújtott ajánlások figyelmen kívül hagyását az intézmény írásban megindokolja.

 Az érdeklődők számára lehetőség van arra is, hogy a határozattervezet nyilvános megvitatására ülést szervezzenek, ha azt 2023.11.10-ig valamely jogszerűen alakult egyesület vagy más hatóság, illetve intézmény írásban kéri. 

 További információ: telefon: 0265/511-112, 164-es mellék, e-mail: office@primariareghin.ro, kapcsolattartó Marinescu Sorina, civil társadalomért felelős munkatárs.

Népújság

A szerző szászrégen.ro

Egy akinek nem tetszik a jelenlegi helyzet.

Hozzászólások lezárva

Az oldal tetejére